Με 136 άλογα το ηλεκτρικό Ford Puma

Σχετικά άρθρα

Τον Μάρτιο του 2022 η Ford ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τρία αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2024, με το πρώτο εξ αυτών να είναι το Explorer, που παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες.

Θα ακολουθήσει ένα sport crossover, κάτι που ίσως υποδηλώνει ότι θα είναι μια coupe έκδοση του Explorer, προσανατολισμένο στην οδηγική ευχαρίστηση, με το τρίτο μοντέλο της Ford να είναι η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Puma.

Το Puma Electric (όνομα που δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί) θα παράγεται στην Κραϊόβα της Ρουμανίας και θα βγει στην αγορά το 2024, ώστε να ανταγωνιστεί το Peugeot e-2008 και το επερχόμενο Mini Aceman.

Η Ford δήλωσε ότι σχεδίασε το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης για τα Puma και E-Transit Courier ταυτόχρονα, υποδηλώνοντας ότι τα δύο θα έχουν γενικά παρόμοιες προδιαγραφές. Έτσι, η ηλεκτρική έκδοση του Puma, το οποίο ήταν το επιβατικό όχημα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της Ford στην Ευρώπη το 2022, θα μοιραστεί την πλατφόρμα και το κινητήριο σύνολο του με το αμιγώς ηλεκτρικό βαν.

Αυτό σημαίνει ότι -λογικά- το ηλεκτρικό Puma θα κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 136 ίππων (100 kW), τοποθετημένο στον εμπρός άξονα, με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε περίπου 9 δευτ.. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι κινητήρες διαθέσιμοι στη Ford, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων 181 ίππων και 265 ίππων που χρησιμοποιούνται στο μεγαλύτερο E-Transit, επομένως θα μπορούσε να είναι δυνατή μια έκδοση του Puma με περισσότερη ιπποδύναμη.

Τέλος, η Ford είπε ότι εργάζεται μόνο σε μία μπαταρία, η οποία -με βάση το γεγονός ότι ένας φορτιστής 100 kW θα προσφέρει 10-80% φόρτιση σε λιγότερο από 35 λεπτά και μπορεί να προσθέσει αυτονομία 87 χλμ σε 10 λεπτά- αναμένεται να είναι χωρητικότητας περίπου 55 kWh.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Mini Aceman

Η Mini παρουσίασε επίσημα το Aceman, το νέο της μικρό, αμιγώς ηλεκτρικό crossover που μοιράζεται μεγάλο μέρος των μηχανικών του μερών με το νέο...

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...