Ford: Τρία αμιγώς ηλεκτρικά μέχρι το 2024 στην Ευρώπη, μέσα σε αυτά και το Puma

Σχετικά άρθρα

Η Ford ανακοίνωσε σήμερα το πλάνο της προς ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον στην Ευρώπη, καθώς η εταιρία θα παρουσιάσει τρία νέα ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα και τέσσερα νέα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα έως το 2024. Σκοπός της να πουλά περισσότερα από 600.000 ηλεκτρικά οχήματα στην ήπειρο μας μέχρι το 2026, καθώς από το 2030 η γκάμα της θα αποτελείται αποκλειστικά από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Η ώθηση προς την ηλεκτροκίνηση στην Ευρώπη υποστηρίζει την επιτάχυνση του σχεδίου Ford+ και τον παγκόσμιο στόχο για παραγωγή ηλεκτρικών μεγαλύτερη των 2 εκατομμυρίων ετησίως, καθώς και περιθώριο κέρδους 10% (EBIT), μέχρι το 2026. Η προγραμματισμένη παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στην Κολωνία της Γερμανίας αναμένεται να φτάσει τα 1,2 εκατομμύρια οχήματα σε διάστημα έξι ετών, με την συνολική επένδυση για τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου να φτάνει τα 2 δισ. δολάρια.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό επιβατικό αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει το 2023 και αναμένεται να βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του Volkswagen ID.4, ενώ θα τοποθετηθεί κάτω από το Mustang Mach-E στη γκάμα της Ford. Αυτό θα κατασκευάζεται στην Κολωνία, με την Ford να το χαρακτηρίζει ως μεσαίου μεγέθους crossover. Η αυτονομία του με μία φόρτιση θα είναι 500 χλμ., με το όνομά του να αποκαλύπτεται αργότερα μέσα στο 2022.

Το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό επιβατικό αυτοκίνητο της Ford θα κυκλοφορήσει το 2024 και περιγράφεται ως ένα sport crossover, κάτι που ίσως υποδηλώνει ότι θα είναι μια coupe έκδοση του πρώτου μοντέλου, όπως το VW ID.5, προσανατολισμένο στην οδηγική ευχαρίστηση. Και αυτό θα βασίζεται στην MEB πλατφόρμα, με την Ford να θέλει να πουλήσει 1,2 εκατ. αυτοκίνητά που θα βασίζονται στη πλατφόρμα της VW.

Τέλος, το τρίτο μοντέλο της Ford θα είναι η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Puma, το οποίο θα παράγεται στην Κραϊόβα της Ρουμανίας και θα πωλείται από το 2024. Το Puma ήταν το επιβατικό όχημα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της Ford στην Ευρώπη το 2021.

Επιπλέον των παραπάνω, η Ford θα βγάλει στην αγορά τέσσερα αμιγώς ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα. Το Transit Custom ενός τόνου και το Tourneo Custom θα κυκλοφορήσουν το 2023, ενώ το 2024 θα ακολουθήσουν τα μικρότερα Transit Courier και Tourneo Courier.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...