Audi: Έως το τέλος του 2023, οι δοκιμές του κινητήρα της F1

Σχετικά άρθρα

Στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη, ο διευθύνων σύμβουλος της Audi, Markus Duesmann, παρουσίασε το πλάνο της γερμανικής εταιρίας για την είσοδο της στη Formula 1, έχοντας στο περίπτερο της το εκθεσιακό μονοθέσιο με το εντυπωσιακό livery.

Η γερμανική εταιρία κάνει μια σημαντική επένδυση στη Sauber, η οποία θα της επιτρέψει να μπει στην F1 από το 2026, με εργοστασιακό κινητήρα και αγωνιστική ομάδα. Πολύτιμες πληροφορίες για την ανάπτυξη, για τις ρυθμίσεις των πάγκων δοκιμών και την επικύρωση των οργάνων μέτρησης παρέχονται από έναν μονοκύλινδρο κινητήρα, που δοκιμάζεται από τα τέλη του 2022.

Η Audi εκτιμά ότι θα είναι έτοιμη να δοκιμάσει ένα πλήρες υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης -που αποτελείται από κινητήρα εσωτερικής καύσης, ηλεκτροκινητήρα, μπαταρία και ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου- μέχρι το τέλος του 2023, και θα αποτελέσει τη βάση για τη μελλοντική ιδέα του οχήματος. Επιπλέον, ο προσομοιωτής δυναμικής ανάπτυξης στο Neuburg θα προσαρμοστεί στα πρότυπα της Formula 1 και θα προωθήσει περαιτέρω την ανάπτυξη της μονάδας ισχύος της Audi.

Παράλληλα, στο ίδιο διάστημα θα έχει ολοκληρώσει ένα πρόγραμμα προσλήψεων και η ομάδα θα αποτελείται από περισσότερα από 300 άτομα. Αυτοί θα εργάζονται στις εγκαταστάσεις της ομάδας στο Neuburg, υπό την ομπρέλα της Audi Formula Racing GmbH. Περισσότεροι από 260 άτομα βρίσκονται ήδη εκεί, με τον πυρήνα της ομάδας ανάπτυξης να αποτελείται από έμπειρους υπαλλήλους της Audi Sport και της Audi, με πολυετή πολυετή εμπειρία στους ηλεκτροκινητήρες. Μαζί τους συμμετέχουν ειδικοί με τεχνογνωσία στη Formula 1.

Ταυτόχρονα, το Competence Center Motorsport στο Neuburg θα επεκταθεί για το project της Formula 1. Από το δεύτερο εξάμηνο του έτους, θα εγκατασταθούν πρόσθετοι δοκιμαστικοί πάγκοι για την ανάπτυξη των μονάδων ισχύος, σε ένα νέο κτίριο επιφάνειας περίπου 3.000 τετραγωνικών μέτρων. Ένας αρθρωτός σχεδιασμός θα επιτρέψει στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις δοκιμών να τεθούν σε λειτουργία ακόμη και πριν ολοκληρωθεί πλήρως το κτίριο στις αρχές του 2024.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα