XPeng G6 με 755 χλμ αυτονομίας

Σχετικά άρθρα

Η XPeng στην έκθεση της Σαγκάη παρουσίασε το G6, ένα νέο ηλεκτρικό SUV με coupe σχεδιασμό και αεροδυναμικό συντελεστή 0,248 Cd, που βασίζεται στη νέα Smart Electric Platform Architecture (SEPA 2.0) πλατφόρμα της εταιρίας, με τεχνολογία 800V, με την αυτονομία του να ξεπερνά τα 755 χλμ στον κύκλο δοκιμών CLTC.

Θα πωλείται στις αγορές της Κίνας, της Ευρώπης και των ΗΠΑ, με το βασικό μοντέλο να κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος, απόδοσης 296 ίππων (218 kW), με το τετρακίνητο μοντέλο να φέρει την ονομασία Performance και να κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν ανά άξονα).

Η συνδυασμένη ισχύ τους είναι 487 άλογα (358 kW) με 660 Nm ροπής, και παρότι δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσο γρήγορα θα επιταχυνθούν οι δύο εκδόσεις, η τελική τους ταχύτητα θα περιορίζεται στα 202 χλμ/ώρα.

Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με τη μπαταρία του G6, αλλά η εταιρεία λέγεται ότι τις προμηθεύεται από την CALB και ότι θα είναι τεχνολογίας NMC (νικελίου μαγγανίου κοβαλτίου) και LFP (σιδήρου φωσφορικού λιθίου). Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο Xpeng G9 διαθέτει επίσης μπαταρίες που παρέχονται από το CALB Group, χωρητικότητας 78,2 kWh και 98 kWh, οι μπαταρίες του G6 αναμένεται να είναι οι ίδιες.

Σύμφωνα με την εταιρία, με χρήση ταχυφορτιστή, η μπαταρία αποκτά αυτονομία 130 χλμ μετά από μόλις 5 λεπτά φόρτισης, ενώ με χρήση ταχυφορτιστή 480 kW, το G6 με 5 λεπτά φόρτισης αποκτά αυτονομία 200 χλμ.

Η εταιρία ισχυρίζεται πως το μοντέλο έχει κατανομή βάρους 50:50, με το κέντρο μάζας να βρίσκεται μόλις 54 εκατοστά πάνω από το έδαφος. Το μήκος του ανέρχεται στα 4,753 μέτρα, το μεταξόνιο του έχει μήκος 2,89 μέτρων, με την πανοραμική ηλιοροφή να καλύπτει έκταση 2 τ.μ.

Στο εσωτερικό υπάρχει οθόνη αφής 15″, κλιματιζόμενα και ηλεκτρικά ελεγχόμενα μπροστινά καθίσματα, με το αυτοκίνητο να εξοπλίζεται με προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...