Επίσημο: Cupra Tavascan

Σχετικά άρθρα

Η Cupra αποκάλυψε σήμερα όλες τις πληροφορίες του Tavascan, όπως επίσης και το πρωτότυπο DarkRebel. Το Cupra Tavascan αποτελεί την έκδοση παραγωγής του Tavascan Concept που παρουσιάστηκε το 2019. Θα κυκλοφορήσει στην αγορά εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024 και ουσιαστικά είναι τo VW ID.5 με τα σήματα και τον χαρακτήρα της Cupra.

Βασίζεται στην MEB πλατφόρμα του VW Group, έχει μήκος 4,644 μέτρα, πλάτος 1,861 μέτρα, ύψος 1,597 μέτρα, μεταξόνιο 2,766 μέτρα και στο εσωτερικό του υπάρχει οθόνη αφής 15″, ψηφιακός πίνακας οργάνων 5.3″, bucket καθίσματα, με τον χώρο αποσκευών να ξεκινά από τα 540 λίτρα.

Προσφέρεται είτε με έναν, είτε με δύο ηλεκτροκινητήρες. Στη πισωκίνητη έκδοση ο ηλεκτροκινητήρας παράγει 286 άλογα με 545 Nm ροπής, ενώ στη τετρακίνητη, οι δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν 340 άλογα με 679 Nm ροπής. Η πισωκίνητη έκδοση έχει αυτονομία 549 χλμ χάρη στη μπαταρίας χωρητικότητας 77 kWh, με την ίδια μπαταρία να υπάρχει και στη τετρακίνητη έκδοση, όπου παρέχει αυτονομία 517 χλμ.

Με χρήση ταχυφορτιστή 135 kW, η μπαταρία φορτίζει από το 10 έως στο 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά, ενώ με 7 λεπτά φόρτισης αποκτά αυτονομία 100 χλμ.

Το DarkRebel είναι ένα εικονικό σπορ αυτοκίνητο που σύμφωνα με την Cupra αποτελεί την απόλυτη ερμηνεία του οράματός της, με τον καθένα να μπορεί να το διαμορφώσει όπως θέλει στο Metaverse. Το πρωτότυπο μας δείχνει ένα μελλοντικό μοντέλο παραγωγής της εταιρίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...