Δες έναν πολύ γρήγορο γύρο του Alpine A110 R στο Nurburgring

Σχετικά άρθρα

Το γαλλικό μέσο L’argus είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει για ένα γύρο το καινούριο Alpine A110 R στο Nurburgring Nordschleife σε μια κανονική Touristenfahrten ημέρα. Γι’αυτό στο παρακάτω video θα δεις έναν BTG (Bridge-to-Gantry) γύρο, που στην συγκεκριμένη χάραξη απουσιάζει η μεγάλη ευθεία της πίστας.

Ο οδηγός είχε επιλέξει το Track πρόγραμμα οδήγησης και είχε το ESP απενεργοποιημένο στο A110 R, με τις carbon ζάντες του γαλλικού “όπλου” να ντύνονται με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect, διαστάσεων 215/40 εμπρός και 245/40 πίσω.

Το A110 R είναι πιο ακραίο, πιο ελαφρύ, πιο βελτιωμένο και πιο εμπνευσμένο από τα μηχανοκίνητα σπορ από ποτέ, με τη γαλλική εταιρία να αναφέρει ότι το γράμμα “R” προέρχεται από την λέξη radical (ριζοσπαστικό). Η αεροδυναμική απόδοση της έκδοσης έχει βελτιωθεί σημαντικά και διαθέτει μεγαλύτερη κάθετη δύναμη και μειωμένη αντίσταση.

Το καπό, το πίσω παράθυρο και ο διαχύτης έχουν επανασχεδιαστεί ειδικά για αυτό το νέο μοντέλο, ενώ και οι ζάντες είναι νέες. Όλα αυτά τα εξαρτήματα είναι κατασκευασμένα από carbon, με τη μείωση του βάρους του να αγγίζει τα 34 κιλά από το A110 S, φτάνοντας συνολικά τα μόλις 1.082 κιλά. Μηχανικά, ο 1.800άρης τετρακύλινδρος turbo κινητήρας αποδίδει 300 άλογα και 340 Nm ροπής, διαθέσιμη από τις 2.400 έως τις 6.000 σ.α.λ. Χρειάζεται μόλις 3,9 δευτερόλεπτα για να φτάσει από στάση στα 100 χλμ/ώρα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 285 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...