H Faraday Future χρειάζεται 100 εκατ. δολάρια για να παραδώσει τα παραχθέντα FF 91

Σχετικά άρθρα

Η Faraday Future ήλπιζε να ξεκινήσει τις παραδόσεις του FF 91 στα τέλη του 2022, αλλά η έλλειψη μετρητών ανάγκασε την αμερικάνικη start-up να τις καθυστερήσει.

Στα τέλη του περασμένου Μαρτίου και μετά από χρόνια καθυστερήσεων και χαμένων στόχων, ξεκίνησε η παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, αλλά μερικές εβδομάδες αργότερα έγινε γνωστό ότι η Faraday Future θα καθυστερήσει για άλλους δύο μήνες τις παραδόσεις τους, εξαιτίας έλλειψης ρευστότητας.

Η αυτοκινητοβιομηχανία αναφέρει ότι ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης του χρέους της θα είναι αρκετός για να αρχίσουν τα οχήματα να φτάνουν στα χέρια των πελατών, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Faraday Future, Xuefeng Chen, να δηλώνει:

Αυτός ο γύρος δεσμεύσεων χρηματοδότησης αναμένεται να προσφέρει στην εταιρεία κεφάλαια για να υποστηρίξει το ορόσημο παράδοσης των FF 91, την ανάπτυξη του συστήματος πωλήσεων και υπηρεσιών, καθώς και να υποστηρίξει τους βραχυπρόθεσμους στόχους μας για αύξηση της παραγωγής.

Η FF Global Partners που αποτελείται από νυν και πρώην στελέχη της Faraday Future έχει δεσμεύσει 80 εκατομμύρια δολάρια για αυτόν τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης χρέους της αυτοκινητοβιομηχανία, ενεργώντας ως βασικός επενδυτής. Πρόσθετες επενδύσεις θα προέλθουν από τη Metaverse Horizon Limited και τη V W Investment Holding, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αυτό είναι το Kia EV5 GT

Κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτες φωτογραφίες της γρήγορης, GT έκδοσης του Kia EV5, με το αυτοκίνητο να διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, με τον μπροστά να παράγει...