Όπως είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα, η Faraday Future ανακοίνωσε χθες ότι ξεκίνησε την παραγωγή του FF 91 Futurist, αφού -μετά από χρόνια καθυστερήσεων και χαμένων στόχων- κατάφερε να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια.

Η παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου γίνεται στο εργοστάσιο της Faraday Future στην πόλη Hanford της Καλιφόρνια με τα πρώτα αυτοκίνητα να κυκλοφορούν Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, τη Νέα Υόρκη, τη Σαγκάη και το Πεκίνο

Οι παραδόσεις του ηλεκτρικού πολυτελούς αυτοκινήτου της αμερικάνικης εταιρίας, που αρχικά επρόκειτο να ξεκινήσουν στα τέλη του 2022, θα ξεκινήσουν τώρα πριν από τα τέλη Απριλίου στην αγορά των ΗΠΑ και της Κίνας, καθώς αυτές είναι οι μεγαλύτερες αγορές ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο.

Σύμφωνα με την EPA, η πραγματική αυτονομία του FF 91 είναι 381 μίλια (613 χλμ.), νούμερο σημαντικά μεγαλύτερο σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις, οι οποίες αρχικά του προσέδιδαν ένα σχετικά ασαφές νούμερο αυτονομίας 300+ μιλίων (483 χλμ). Αξίζει να σημειωθεί ότι η αυτονομία του FF 91 με μια φόρτιση ξεπερνά εύκολα άλλα ηλεκτρικά SUV, όπως τα 312 μίλια (502 χλμ.) του Cadillac Lyriq και τα 348 μίλια (560 χλμ) του Tesla Model X, πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία της EPA.

Το FF 91 βασίζεται στην Variable Architecture Platform (VPA) της εταιρείας και είναι σε θέση να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 2,39 δευτερόλεπτα στην έκδοση με τους τρεις ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 1.065 ίππων. Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μια μπαταρία 130 kWh, με το μοντέλο της Faraday Future να υποστηρίζει την ταχύτερη δυνατή ταχύτητα φόρτισης που είναι διαθέσιμη σήμερα, δηλαδή θα μπορεί να φορτίζει με ρυθμό 800 χλμ ανά ώρα.