Καθυστερεί για το 2025 το Fisker Pear

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Fisker έδωσε δύο teaser φωτογραφίες του Pear, κάνοντας γνωστό ότι η παραγωγή του θα ξεκινήσει εντός του 2024, ώστε να κυκλοφορήσει αμέσως μετά στην ευρωπαϊκή αγορά με την τιμή περίπου από τις 26.500 ευρώ.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Future of the Car των Financial Times, ο Henrik Fisker, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας, αποκάλυψε ότι η παραγωγή του Pear θα καθυστερήσει ένα χρόνο, αποδίδοντας την καθυστέρηση στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με έναν προμηθευτή μπαταριών, χωρίς να ανακοινώνεται η ακριβής φύση του ζητήματος.

Τα συγκεκριμένα νέα έρχονται λίγο μετά την ανακοίνωση ότι η Fisker θα μειώσει την παραγωγή του Ocean, οι παραδόσεις του οποίου ξεκίνησαν με επιτυχία πριν λίγες ημέρες. Η απόφαση αυτή ήρθε εξαιτίας των προκλήσεων που σχετίζονται με το χρονοδιάγραμμα έγκρισης τύπου και την αλυσίδα εφοδιασμού, που είχαν ως αποτέλεσμα την αναθεώρηση προς τα κάτω της εκτιμώμενης παραγωγής οχημάτων για το 2023.

Έτσι, η Fisker εκτιμά ότι θα παράξει περίπου 10.000 λιγότερα οχήματα από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί . Ως αποτέλεσμα, οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας παρουσίασαν πτώση έως και 14% σε αξία αυτή την εβδομάδα.

Διάβασε περισσότερα

Η Fisker μας δείχνει το Pear και λέει πως το Ocean θα έχει αυτονομία 700 χλμ

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Fisker μειώνει την τιμή του Ocean κατά 24.000 δολάρια!

Μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της κατάρρευσης των συζητήσεων της Fisker για συνεργασία με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, η αμερικάνικη εταιρία έκανε γνωστό σήμερα...

Η Fisker προετοιμάζεται για πιθανή πτώχευση

Η Fisker προσέλαβε χρηματοοικονομικούς συμβούλους αναδιάρθρωσης από την FTI Consulting και τη δικηγορική εταιρεία Davis Polk, οι οποίοι θα εργαστούν σε μια πιθανή αίτηση...