Δες πως η Lamborghini κατασκευάζει τη Revuelto

Σχετικά άρθρα

Πριν δύο μήνες η Lamborghini παρουσίασε τη Revuelto, το μοντέλο που αντικαθιστά την Aventador, όντας το πρώτο plug-in υβριδικό supercar της ιταλικής εταιρίας, η οποία το περιγράφει ως HPEV (High Performance Electrified Vehicle).

Μηχανικά, η Revuelto συνδυάζει έναν νέο 6.500 κ.εκ ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα με ένα καινοτόμο υβριδικό σύστημα που διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες. Ο V12 κινητήρας στέλνει τη κίνηση στους πίσω τροχούς, εκεί όπου υπάρχει ο ένας ηλεκτροκινητήρας, ενώ στον μπροστά άξονα υπάρχουν δύο ακόμη ηλεκτροκινητήρες. Ο κάθε ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 150 άλογα και ζυγίζει 18,5 κιλά. Οι μπροστά παράγουν 350 Nm ροπής και ο πίσω 150 Nm ροπής.

Συνολικά το plug-in υβριδικό σύστημα αποδίδει 1.015 άλογα, με το νέο 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη να είναι τοποθετημένο εγκάρσια, με τον V12 κινητήρα να είναι τοποθετημένος στον διαμήκη άξονα, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ο απαιτούμενος χώρος στο κεντρικό τούνελ για μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 3,8 kWh.

Το παραπάνω υβριδικό σύνολο έθεσε νέες προκλήσεις στη Lamborghini, όχι μόνο στο στάδιο του σχεδιασμού και της ανάπτυξης, αλλά και στη φάση της κατασκευής.

Ο Ranieri Niccoli, επικεφαλής του τμήματος παραγωγής της Lamborghini, και μερικοί από την ομάδα του μας μεταφέρουν στα παρασκήνια του project της Revuelto στη δεύτερη από τις τρεις μικρού μήκους ταινίες αφιερωμένες στο νέο supercar της εταιρίας, που εγκαινιάζει μια νέα εποχή για τη Lamborghini, με τον Niccoli να σχολιάζει:

Για να δημιουργήσουμε το Revuelto, καταλάβαμε ότι έπρεπε να ξεπεράσουμε τα όρια μας. Η Revuelto είναι ένα υβριδικό αυτοκίνητο που συνδυάζει τις πιο καινοτόμες τεχνικές λύσεις, αλλά κατασκευασμένο χρησιμοποιώντας παραδοσιακές δεξιότητες, ενώ επιτρέπει τη μέγιστη εξατομίκευση από τον πελάτη.

Ανεβάσαμε τον πήχη για να το παράγουμε, δημιουργώντας αυτό που ονομάζουμε “Manifattura Lamborghini Next Level”, ένα σύστημα παραγωγής με ανθρώπους πάντα στον πυρήνα του, αλλά το οποίο έχουμε προσαρμόσει σε ένα πολύ πιο περίπλοκο προϊόν και σε διαδικασίες που δεν έχουμε χρησιμοποιήσει πριν. Με την εισαγωγή του Revuelto, επεκτείναμε την περιοχή που καταλαμβάνει η εταιρεία κατά 172.000 τετραγωνικά μέτρα, επενδύοντας 150 εκατομμύρια ευρώ εδώ στη Sant’Agata Bolognese.

Οι πρώτες μονάδες της Revuelto θα παραδοθούν στους πελάτες το τέταρτο τρίμηνο του 2023, ήτοι την 60η επέτειο της ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Διάβασε ακόμα

Η Lamborghini Revuelto είναι ήδη sold-out για δύο χρόνια

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...