F1: Ακυρώθηκε το GP Emilia Romagna στην Imola

Σχετικά άρθρα

Η Formula 1 μόλις ανακοίνωσε πως δεν θα διεξαχθεί το Grand Prix στην Imola, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Η απόφαση ελήφθη μετά από συζητήσεις μεταξύ της Formula 1, του προέδρου της FIA, των αρμόδιων αρχών -συμπεριλαμβανομένων των αρμόδιων Υπουργών, του προέδρου της λέσχης αυτοκινήτων της Ιταλίας, του προέδρου της περιφέρειας Emilia-Romagna, του δημάρχου της πόλης και του διοργανωτή, επειδή δεν είναι δυνατή η ασφαλής διεξαγωγή του αγώνα για τους φιλάθλους, τις ομάδες και το προσωπικό της πίστας.

Ο λόγος είναι οι σοβαρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες που πλήττουν την ιταλική περιοχή όλη την τρέχουσα εβδομάδα και αναμένονται και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Έτσι, οι φορείς θεώρησαν ότι αυτό είναι το σωστό και υπεύθυνο πράγμα που πρέπει να κάνουν δεδομένης της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι πόλεις της περιοχής, ώστε να μην ασκηθεί περαιτέρω πίεση στις τοπικές αρχές και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Ο Stefano Domenicali, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Formula 1, δήλωσε:

Είναι τραγωδία να βλέπω τι συνέβη στην Imola και την Emilia-Romagna, την πόλη και την περιοχή στην οποία μεγάλωσα, και οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με τα θύματα από τις πλημμύρες και τις οικογένειες και τις κοινότητες που επλήγησαν.

Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό μου για τις απίστευτες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που εργάζονται ακούραστα για να βοηθήσουν όσους χρειάζονται βοήθεια και να ανακουφίσουν την κατάσταση -είναι ήρωες και ολόκληρη η Ιταλία είναι περήφανη γι’ αυτούς.

Η απόφαση που ελήφθη είναι η σωστή για όλους στις τοπικές κοινότητες και την οικογένεια της F1, καθώς πρέπει να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και να μην δημιουργήσουμε επιπλέον βάρος για τις αρχές ενώ αντιμετωπίζουν αυτή την πολύ άσχημη κατάσταση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, που πρόσθεσε:

Οι σκέψεις μου και ολόκληρης της οικογένειας της FIA είναι με αυτούς που επηρεάζονται από την τρομερή κατάσταση στην περιοχή Emilia-Romagna. Η ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων και οι προσπάθειες ανάκαμψης είναι η κορυφαία προτεραιότητα αυτή τη στιγμή.

Είναι απίθανο το GP στην Imola να επαναπρογραμματιστεί για μεταγενέστερη ημερομηνία φέτος, λόγω του ήδη γεμάτου προγράμματος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr