Σχεδόν 50 χρόνια μετά το ντεμπούτο του στην έκθεση αυτοκινήτου του Τορίνο, το Pony Coupe Concept, ένα από τα πιο εμβληματικά πρωτότυπα της Hyundai επιστρέφει στην Ιταλία.

Ανακατασκευασμένο από τον Giorgetto Giugiaro, τον “πατέρα” του αρχικού πρωτότυπου, το Pony Coupe Concept θα δώσει το παρόν το Σάββατο 20 Μαΐου στις όχθες της λίμνης Κόμο, στο περιθώριο του Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση στη δεκαετία του 1970 δεν πρόσφερε πολλά περιθώρια για ένα κομψό σπορ αυτοκίνητο, και η κορεατική εταιρία το 1975 παρουσίασε το Pony, το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής της Hyundai ως ανεξάρτητος κατασκευαστής.

Το μοντέλο παραγωγής ήταν ένα μικρό τετράθυρο liftback, με το Pony Coupe Concept, το οποίο παρουσιάστηκε το 1974, να επηρεάζει τη σχεδιαστική γλώσσα της Hyundai σε άλλους τομείς.

Το “νέο” Pony Coupe Concept διαθέτει εσωτερικό με μινιμαλιστική διάταξη με ιδιαίτερη προσοχή στο στυλ., έχοντας μη παραδοσιακά όργανα μέτρησης και μονοακτίνιο τιμόνι.

Το πρωτότυπο έχει μήκος 4,08 μέτρα, πλάτος 1,56 μέτρα, ύψος 1,21 μέτρα, μεταξόνιο 2,34 μέτρα και κάτω από το καπό του συναντάμε έναν 1.238 κ. εκ τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 82 ίππων στις 6.000 σ.α.λ, που στέλνει τη κίνηση στους πίσω τροχούς.