Η Hyundai αναδημιούργησε το Pony Coupe Concept, με την υπογραφή του Giorgetto Giugiaro

Σχετικά άρθρα

Σχεδόν 50 χρόνια μετά το ντεμπούτο του στην έκθεση αυτοκινήτου του Τορίνο, το Pony Coupe Concept, ένα από τα πιο εμβληματικά πρωτότυπα της Hyundai επιστρέφει στην Ιταλία.

Ανακατασκευασμένο από τον Giorgetto Giugiaro, τον “πατέρα” του αρχικού πρωτότυπου, το Pony Coupe Concept θα δώσει το παρόν το Σάββατο 20 Μαΐου στις όχθες της λίμνης Κόμο, στο περιθώριο του Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση στη δεκαετία του 1970 δεν πρόσφερε πολλά περιθώρια για ένα κομψό σπορ αυτοκίνητο, και η κορεατική εταιρία το 1975 παρουσίασε το Pony, το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής της Hyundai ως ανεξάρτητος κατασκευαστής.

Το μοντέλο παραγωγής ήταν ένα μικρό τετράθυρο liftback, με το Pony Coupe Concept, το οποίο παρουσιάστηκε το 1974, να επηρεάζει τη σχεδιαστική γλώσσα της Hyundai σε άλλους τομείς.

Το “νέο” Pony Coupe Concept διαθέτει εσωτερικό με μινιμαλιστική διάταξη με ιδιαίτερη προσοχή στο στυλ., έχοντας μη παραδοσιακά όργανα μέτρησης και μονοακτίνιο τιμόνι.

Το πρωτότυπο έχει μήκος 4,08 μέτρα, πλάτος 1,56 μέτρα, ύψος 1,21 μέτρα, μεταξόνιο 2,34 μέτρα και κάτω από το καπό του συναντάμε έναν 1.238 κ. εκ τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 82 ίππων στις 6.000 σ.α.λ, που στέλνει τη κίνηση στους πίσω τροχούς.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

MG EXE181 concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η MG θα παρουσιάσει το EXE181 concept, ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο hypercar που έχει carbon monocoque πλαίσιο και έχει άκρως αεροδυναμικό...

Ανάκληση για 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα

Ανακαλούνται 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα, παραγωγής από Απρίλιο 2023 ως και Δεκέμβριο 2023 που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από τον Επίσημο Εισαγωγέα, επειδή...

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...

Η Hyundai ανακαλεί 14.117 Tucson

Η Hyundai προχωρά στην ανάκληση 14.117 Tucson που κατασκευάστηκαν μεταξύ 13 Απριλίου 2021 και 21 Αυγούστου 2023, επειδή ενδέχεται να έχει τοποθετηθεί λάθος ο...