Musk: H Tesla θα πουλά 250.000 με 500.000 Cybertruck ετησίως

Σχετικά άρθρα

Το Cybertruck παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο τον Νοέμβριο του 2019 και η μαζική παραγωγή του, έπειτα από πολλές καθυστερήσεις, αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και οι πρώτες παραδόσεις πριν τα τέλη του 2023.

Η Tesla βρίσκεται στα τελικά στάδια της εξέλιξης και των δοκιμών του, με τον Elon Musk να ερωτάται συνεχώς γι’αυτό κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης μετόχων της Tesla.

Ο Musk πιστεύει ότι το Cybertruck θα έχει εξαιρετική εμπορική πορεία, τονίζοντας:

Θα έλεγα ότι οι 250.000 πωλήσεις ετησίως είναι ένας απόλυτα ρεαλιστικός στόχος. Προσωπικά, πιστεύω ότι θα φθάσουμε τις 500.000 πωλήσεις, δε ξέρω. Θα φτιάξουμε όσα Tesla Cybertruck θέλουν οι πελάτες μας και μπορούν να αντέξουν οικονομικά.

Θα είναι δύσκολο να κάνουμε το κόστος προσιτό επειδή είναι ένα νέο αυτοκίνητο, με νέα μέθοδος κατασκευής, επομένως στη μεγάλη εικόνα συγκριτικά με τον ρυθμό παραγωγής όλων των άλλων αυτοκινήτων που κατασκευάζουμε, θα είναι μικρό. Αλλά και πάλι πολύ cool.

Αυτό σημαίνει ότι θα είναι δύσκολο να υπάρξει μια ευνοϊκή τιμολογιακή πολιτική για το αμιγώς ηλεκτρικό pickup, καθώς το κόστος παραγωγής του είναι πολύ υψηλό. Ωστόσο, ο Musk θέλει το Cybertruck να γίνει το επόμενο best seller της Tesla και να πουλά μόνο του σχεδόν όσο ολόκληρη η γκάμα F-Series της Ford.

Αξίζει να σημειωθεί η Ford πούλησε πέρσι 653.000 οχήματα της F-Series, και μόλις τα 15.617 ήταν το ηλεκτρικό F-150 Lightning.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...