Η Aston Martin F1 εγκαινίασε τις ολοκαίνουριες εγκαταστάσεις της

Σχετικά άρθρα

Λιγότερο από 48 ώρες μετά την κατάκτηση του βάθρου στο Grand Prix του Μονακό, τα μέλη της Aston Martin F1 Team μετακόμισαν στις ολοκαίνουριες εγκαταστάσεις της ομάδας, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την ιστορική πίστα του Silverstone.

Οι νέες εγκαταστάσεις της ομάδας είναι το πρώτο ολοκαίνουργιο εργοστάσιο της Formula 1 που χτίστηκε τα τελευταία -σχεδόν- 20 χρόνια, με την κατασκευή του να ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2021. Η νέα έδρα της ομάδας έχει σχεδιαστεί με στόχο την απόδοση, τη βιωσιμότητα και την ευεξία, και είναι μια εγκατάσταση παγκόσμιας κλάσης.

Αυτή είναι μόνο η πρώτη φάση των εγκαινίων των εγκαταστάσεων που καλύπτουν έκταση 37.000 τετραγωνικών μέτρων, η οποία θα περιλαμβάνει βελτιώσεις ευεξίας για όλο το προσωπικό, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου γυμναστηρίου, πρόσβαση σε προσωπικούς γυμναστές, προγράμματα γυμναστικής και εκτεταμένα μονοπάτια για περπάτημα και ποδηλασία εντός του χώρου των εγκαταστάσεων.

Επιπλέον, η νέα έδρα της Aston Martin είναι το πιο βιώσιμο εργοστάσιο που έχει δει ποτέ η F1, καθώς έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί πιο έξυπνα, μειώνοντας τη χρήση ενέργειας όπου είναι δυνατόν. Διαθέτει αυξημένη μόνωση, άφθονο φυσικό φωτισμό και εξυπηρετείται από αντλίες θερμότητας που παίρνουν ενέργεια από τον αέρα. Αυτό συμβάλλει σε μείωση του αποτυπώματος άνθρακα κατά 278 τόνους ετησίως.

Περισσότερα από 72.000 τ.μ. άγριου λιβαδιού και η φύτευση 1.500 δέντρων έχουν βελτιώσει το φυσικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται το νέο “σπίτι” της βρετανικής ομάδας.

Η δέσμευση των όμβριων υδάτων και τα εκτεταμένα συστήματα παρακολούθησης τελευταίας τεχνολογίας σημαίνει ότι ελαχιστοποιείται η χρήση του νερού στις εγκαταστάσεις. Το 20% των μειωμένων ενεργειακών αναγκών της εγκατάστασης θα καλυφθεί από ηλιακούς συλλέκτες επί τόπου. Ακόμα και τα περονοφόρα ανυψωτικά θα είναι ηλεκτρικά.

Η κατασκευή συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς για τις φάσεις 2 και 3 του έργου, οι οποίες περιλαμβάνουν μια νέα αεροδυναμική σήραγγα, προσομοιωτή και εκθεσιακό χώρο που θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2024.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ελαστικά για τα GP ΗΠΑ, Μεξικού και Βραζιλίας

Η Pirelli ανακοίνωσε σήμερα τις επιλογές των γομών που θα έχουν στη διάθεση τους οι ομάδες για τα GP των ΗΠΑ, Μεξικού και Βραζιλίας. Μια...

Η Aston Martin Valhalla έχει τεχνολογία από την Formula 1

Η Aston Martin έκανε γνωστό πως ξεκινά την επόμενη φάση ανάπτυξης της Valhalla που θα φέρει τεχνολογία προερχόμενη από την Formula 1. Το πρώτο...

Ο Vettel σε συνομιλίες με την ομάδα της Jota Porsche για το WEC του 2024

Ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας Jota, Sam Hignett, επιβεβαίωσε ότι η ομάδα του προσέγγισε τον Sebastian Vettel για να τρέξει για λογαριασμό της από...