Αυτό είναι το πρώτο Rimac Nevera που παραδόθηκε στην Αγγλία

Σχετικά άρθρα

Μετά από περισσότερα από πέντε χρόνια ανάπτυξης και εξέλιξης, και περισσότερες από πέντε εβδομάδες για την συναρμολόγηση του, ο πρώτος πελάτης στο Ηνωμένο Βασίλειο παρέλαβε το μοναδικό στο είδος του, αμιγώς ηλεκτρικό Rimac Nevera.

Ο ιδιοκτήτης του παραμετροποίησε το αυτοκίνητο μετά από διαβουλεύσεις με τις ομάδες της Rimac Design και της H.R. Owen -αποκλειστικός αντιπρόσωπος της κροατικής εταιρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το Nevera να είναι βαμμένο στο πράσινο Nemesis Green χρώμα.

Αυτό είναι ένα από τα 36 χρώματα που προσφέρει η Rimac, με το Nevera να διαθέτει ζάντες Vertex 20 ιντσών σε χρυσό χρώμα, και το Level 2 Carbon πακέτο που περιλαμβάνει αρκετά μέρη με εκτεθειμένο carbon.

Να θυμίσω ότι το κροατικό hypercar παίρνει κίνηση από 4 ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό, που αποδίδουν 1.914 άλογα με 2.360 Nm ροπής και επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 1,82 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 4,42 δευτερόλεπτα, τα 0-300 χλμ/ώρα σε 9,23 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 412 χλμ/ώρα, ενώ το 400αρι το κάνει σε 8,26 δευτερόλεπτα, παρότι το βάρος του αυτοκινήτου αγγίζει τα 2.150 κιλά.

Υπάρχουν 7 προγράμματα οδήγησης, τα Sport, Drift, Comfort, Range, Track και δύο προσαρμοσμένες λειτουργίες που επιτρέπουν στον οδηγό να συνδυάζει διαφορετικά χαρακτηριστικά ανάλογα με τις προτιμήσεις του.

Διαθέτει μια υγρόψυκτη μπαταρία λιθίου/νικελίου/μαγγανίου, χωρητικότητας 120 kWh (6.960 κελιά), με την αυτονομία του να ανέρχεται στα 550 χλμ στον κύκλο δοκιμών WLTP. Η μπαταρία υποστηρίζει ταχυφόρτιση 500 kW και έτσι μέσα σε 19 λεπτά μπορεί να φορτίσει κατά 80%.

Η θέση της μπαταρίας είναι χαμηλά και στο κέντρο του πατώματος του αυτοκινήτου που συμβάλλει σε ένα εξαιρετικά χαμηλό κέντρο βάρους. Αυτό βοηθά στη δημιουργία μιας εξαιρετικής κατανομής βάρους εμπρός/πίσω (48/52), για την καλύτερη δυνατή ισορροπία στον χειρισμό του αυτοκινήτου. Η μπαταρία προσθέτει 37% δομική ακαμψία στο monocoque carbon πλαίσιο.

Τα φρένα έχουν την υπογραφή της Brembo και διαθέτουν carbon-κεραμικούς δίσκους 390 mm με εξαπίστονες δαγκάνες. Η Nevera ισχυρίζεται ότι παρέχει την υψηλότερη χρήση αναγεννητικής πέδησης οποιουδήποτε αυτοκινήτου παραγωγής διασκορπίζοντας κινητική ενέργεια μέσω των φρένων τριβής όταν η θερμοκρασία της μπαταρίας πλησιάζει τα θερμικά της όρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Rimac teasάρει το αυτόνομο ρομποταξί της

Η Rimac επεκτείνεται στην αγορά μαζικής μετακίνησης και στις 26 του Ιούνη θα παρουσιάσει ένα αυτόνομο ρομποταξί, με το εμπορικό του λανσάρισμα να γίνεται...

Ο Mate Rimac παρέλαβε την προσωπική του Nevera

Χρησιμοποιώντας τους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Mate Rimac έκανε γνωστό ότι παρέλαβε σήμερα την προσωπική του Nevera, γράφοντας χαρακτηριστικά: Επιτέλους, το καθημερινό μου...