Η Alfa Romeo θέλει να μαντέψεις το όνομα του αμιγώς ηλεκτρικού SUV που ετοιμάζει

Σχετικά άρθρα

Πλησιάζει η στιγμή που η Alfa Romeo θα αποκαλύψει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο, καθώς σήμερα η Μιλανέζικη μάρκα έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο teaser video αυτού, ενώ παράλληλα ζητά από τους ακολούθους της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να παραθέσουν τις προτάσεις τους για το πως θα ήθελαν να ονομαστεί αυτό.

Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της Stellantis στην πόλη Τίσι της Πολωνία, εκεί όπου βρέθηκε πριν λίγες εβδομάδες ο CEO της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, για να επιβλέψει τις εργασίες εκσυγχρονισμού που γίνονται σε αυτό.

Το νέο μοντέλο της Alfa Romeo θα τοποθετηθεί κάτω από την Tonale, με τον Imparato να χαρακτηρίζει το μοντέλο ως ένα Sporty Urban Vehicle, που θα είναι game changer. Ο Γάλλος επικεφαλής της ιταλικής μάρκας τόνισε ότι το εργοστάσιο στο Τίσι είναι ένα από τα πιο προηγμένα εργοστάσια του ομίλου της Stellantis, ενώ έθεσε μόνο δύο προτεραιότητες ως φιλοσοφία για να γίνει κάτι με τον σωστό τρόπο: η υψηλή ποιότητα και το ομαδικό πνεύμα.

Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το νέο μοντέλο της Alfa Romeo, με τον Imparato να έχει ξεκαθαρίσει στο παρελθόν ότι το όνομα του θα είναι απολύτως ιταλικό και θα προέρχεται από την ιστορία της μάρκας. Το εν λόγω SUV θα αποτελεί το “αδερφό” μοντέλο του Fiat 600 και του Jeep Avenger, και θα προσφέρεται τόσο με αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο, όσο και με κινητήρες εσωτερικής καύσης, όπως το μοντέλο της αμερικάνικης εταιρίας, καθώς θα βασίζεται στην e-CMP πλατφόρμα.

Να θυμίσω ότι το ηλεκτρικό Avenger διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 156 ίππων με 260 Nm ροπής, που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 54 kWh. Αυτή προσφέρει 400 χιλιόμετρα αυτονομίας ανά φόρτιση σε μικτές συνθήκες στον κύκλο WLTP (550 χλμ όταν το αυτοκίνητο κινείται μέσα στη πόλη)

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέλος τα χρήματα του “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”

Απομένουν τρεις μήνες για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα "Κινούμαι Ηλεκτρικά 2", λήγει 31 Δεκεμβρίου 2023, και ήδη έχουν απορροφηθεί τα χρήματα που είχαν προϋπολογιστεί...

Η BMW teasάρει τη νέα X2

Πλησιάζει η στιγμή που η BMW θα αποκαλύψει τη νέα -δεύτερη- γενιά της X2, και σήμερα η γερμανική εταιρία έδωσε ένα teaser video που...

Η Subaru teasάρει το WRX TR, που φέρει την υπογραφή του Travis Pastrana

Η Subaru Αμερικής ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παρουσιάσει την TR έκδοση του WRX στο Subiefest Florida, με το μοντέλο να φέρει την υπογραφή του...