Μέσα στο 2024 τα νέα Opel Crossland και Grandland, το δεύτερο αποκλειστικά ηλεκτρικό

Σχετικά άρθρα

Η Opel έχει ανακοινώσει ότι θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα στην Ευρώπη από το 2028 και μετά, ενώ μέχρι το 2024 κάθε μοντέλο της θα είναι διαθέσιμο και σε ηλεκτρική έκδοση.

Σήμερα, η γερμανική εταιρία επιβεβαίωσε ότι οι νέες γενιές των Crossland και Grandland θα κυκλοφορήσουν μέσα στο επόμενο έτος, κάνοντας παράλληλα γνωστό ότι το πρώτο θα προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης, καθώς και ως αμιγώς ηλεκτρικό. Από την άλλη, ο διάδοχος του Grandland θα προσφέρεται αποκλειστικά με ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης της κίνησης.

Η δεύτερη γενιά του τελευταίου θα παράγεται στο εργοστάσιο της Opel στο Eisenach της Γερμανίας, στο οποίο η Stellantis επενδύει 130 εκατομμύρια ευρώ για να το εκσυγχρονίσει. Το νέο Grandland θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Medium, με το νέο μοντέλο να προσφέρεται αποκλειστικά με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Η παραγωγή του νέου ηλεκτρικού Grandland έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Το νέο Grandland θα έχει παρόμοιο μέγεθος με το σημερινό μοντέλο, με τη STLA Medium πλατφόρμα να κάνει το ντεμπούτο της στο νέο Peugeot e-3008, που θα παρουσιαστεί αργότερα φέτος. Η Opel δεν έχει αποκαλύψει ακόμη τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, αλλά γνωρίζουμε ότι το παρόμοιου μεγέθους μοντέλο της Peugeot θα προσφέρεται με επιλογή τριών κινητήρων (συμπεριλαμβανομένης διάταξης διπλού κινητήρα, τετρακίνησης) και μέγιστη αυτονομία 700 χλμ.

Η δεύτερη γενιά του Crossland αναμένεται να χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική CMP/eCMP, η οποία είναι συμβατή με βενζινοκίνητα, ήπια υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης. Αναμένεται να είναι μακρύτερο και πιο ευρύχωρο από το Mokka.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Polestar 5 φόρτισε από 10% έως 80% σε 10 λεπτά

Η Polestar και η StoreDot εφάρμοσαν με επιτυχία για πρώτη φορά την τεχνολογία Extreme Fast Charging (XFC) της δεύτερης, φορτίζοντας ένα πρωτότυπο Polestar 5...

Η Ευρώπη χρειάζεται 8 φορές περισσότερα σημεία φόρτισης ετησίως έως το 2030, για να επιτύχει τους στόχους CO2

Μια νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) αποκαλύπτει ένα ανησυχητικό χάσμα μεταξύ της τρέχουσας διαθεσιμότητας δημόσιων σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην...

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...