Και η Volvo υιοθετεί το πρότυπο φόρτισης της Tesla

Σχετικά άρθρα

Συνεχίζονται οι επίσημες ανακοινώσεις από τις εταιρίες που προστίθενται στη λίστα υιοθέτησης του Βορειοαμερικανικού Προτύπου Φόρτισης της Tesla (NACS), με τη Volvo να είναι η τελευταία.

Πιο συγκεκριμένα, η σουηδική εταιρία σύναψε συμφωνία με την Tesla για τη χρήση της υποδοχής φόρτισης της δεύτερης, και γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή μάρκα που κάνει κάτι τέτοιο.

Η χρήση του προτύπου φόρτισης της Tesla από την Volvo θα ισχύει για τα μοντέλα που θα πουλά η τελευταία στις αγορές της Βόρειας Αμερικής, ήτοι στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό. Σύμφωνα με τη Volvo, η συμφωνία με την Tesla θα ανοίξει το δίκτυο Supercharger της Tesla (περισσότεροι από 12.000 σημεία φόρτισης σε περισσότερες από 2.000 τοποθεσίες) για όλα τα υπάρχοντα αμιγώς ηλεκτρικά (BEV) της Volvo από το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Ωστόσο, τα αυτοκίνητα της Volvo συμβατά με το CCS1 βύσμα (XC40, C40 Recharge και τα επερχόμενα XC30 και XC90) θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν έναν αντάπτορα από NACS σε CCS1. Από το 2025, όμως, όταν φτάσουν τα πρώτα εγγενώς συμβατά με το NACS μοντέλα, δεν θα χρειάζεται ο αντάπτορας.

Από την άλλη πλευρά, για να χρησιμοποιήσουν τους παλαιότερους γρήγορους φορτιστές με CCS1 βύσμα, οι πελάτες της σουηδικής εταιρίας θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν έναν αντάπτορα CCS1 σε NACS (πιθανότατα τον ίδιο που χρησιμοποιεί η Tesla).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...