Το Honda Jazz facelift ήρθε Ελλάδα [Τιμές]

Σχετικά άρθρα

Έξι μήνες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της ανανεωμένης έκδοσης του Jazz e:HEV, πραγματοποιήθηκε σήμερα η στατική πανελλαδική δημοσιογραφική παρουσίαση του δημοφιλούς μοντέλου της Honda. Παράλληλα, η εισαγωγική εταιρία της ιαπωνικής εταιρίας στη χώρα μας έκανε γνωστές τις τιμές του μοντέλου, οι οποίες ορίζονται ως εξής:

Τιμές

Έκδοση Τιμή
Jazz Elegance 27.500 ευρώ
Jazz Advance 29.800 ευρώ
Jazz Advance Sport 31.200 ευρώ
Jazz Crosstar Advance 31.700 ευρώ

H Honda αναφέρει ότι αυξάνει την ελκυστικότητα της γκάμας του μοντέλου της με μικρές αναβαθμίσεις και με την προσθήκη μιας νέας έκδοσης, την Advance Sport. Αυτή ξεχωρίζει από την επιθετικότερη σχεδίαση, με την βελτιωμένη απόδοση του υβριδικού συστήματος να είναι διαθέσιμη σε όλες τις εκδόσεις.

Η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα έχει αυξηθεί κατά 10 kW (14 ίππους), ανεβάζοντας τη συνολική απόδοση του συνόλου στα 90 kW (122 ίππους). Επιπλέον, ο δεύτερος ηλεκτροκινητήρας -που λειτουργεί ως γεννήτρια- έχει αυξημένη απόδοση κατά 8 kW (9 ίππους), φτάνοντας τα 78 kW (106 ίππους). Ο 1,5 λίτρων i-MMD βενζινοκινητήρας έχει κερδίσει 7 kW και πλέον αποδίδει 79 kW (107 ίππους), με τη ροπή να παραμένει στα 131 Nm.

Το υβριδικό σύστημα του Jazz E:HEV παράγει 102 γρ CO2 ανά χλμ. και καταναλώνει 4,5 λίτρα/100 χλμ., ενώ στην έκδοση Advance Sport 106 γρ./χλμ. Το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων της Honda στο Jazz e:HEV έχει επίσης αναθεωρηθεί για να βελτιώσει την ομαλότητα και την οδηγική ικανότητα για να προσφέρει μια πιο συναρπαστική οδηγική εμπειρία.

Οι εκδόσεις Crosstar, Elegance και Advance διαθέτουν νέα απόκριση επιτάχυνσης για να αυξήσουν την αίσθηση της επιτάχυνσης. Για να διαφοροποιηθεί περαιτέρω η Advance Sport έκδοση από την υπόλοιπη γκάμα, η χαρτογράφηση του πεντάλ του γκαζιού έχει αναθεωρηθεί για να προσφέρει βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόκρισης. Επιπλέον, ο περιοριστής στροφών είναι στις 6.300 σ.α.λ.

Για να επωφεληθεί από τις αναθεωρήσεις του συστήματος μετάδοσης κίνησης, η Advance Sport έκδοση διαθέτει αλλαγές και στο setup της ανάρτησής. Τα εμπρός ελατήρια είναι κατά 8% πιο σκληρά και τα πίσω κατά 20%. Έτσι, έχουν μειωθεί οι διαμήκεις δυνάμεις για μια πιο εστιασμένη, δυναμική κίνηση. Επιπλέον, υπάρχουν νέα πιο σφιχτά αμορτισέρ για αυξημένη πρόσφυση και ταχύτητα στις στροφές.

Αισθητικά, το ανανεωμένο Jazz e:HEV έχει επανασχεδιασμένη μάσκα και προφυλακτήρες, καθώς και σκουρόχρωμα εμπρός φωτιστικά σώματα. Επίσης, το αυτοκίνητο διατίθεται με νέα παλέτα χρωμάτων, όπως και νέα σχέδια ζαντών. Περνώντας στο εσωτερικό, υπάρχουν νέες ταπετσαρίες, τόσο υλικά όσο σχεδιαστικά, με την Honda να αναφέρει ότι βελτιωμένα είναι τα υλικά στο ταμπλό και στο τιμόνι. Η ικανότητα ρυμούλκησης του ανανεωμένου Jazz e:HEV είναι πλέον στα 500 κιλά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γκάφα της ΑΑΔΕ που έστειλε τέλη κυκλοφορίας άλλων οφειλετών

Γκάφα ολκής από την ΑΑΔΕ στα τέλη κυκλοφορίας, καθώς όπως έγινε γνωστό, απέστειλε σε οφειλέτες του 2018 στοιχεία άλλων χρηστών. Σύμφωνα με τη σχετική...

Η τιμή του MG4 XPower των 435 ίππων

Διαθέσιμη είναι στην Ελλάδα η κορυφαία έκδοση του MG4, η XPower, με την τιμή του μοντέλου να ξεκινά από τις 43.700 ευρώ. Παράλληλα, η...

Aνοίγουν περισσότερες αιτήσεις για το “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”

Σε συνέχεια της δημοσίευσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με αριθμό 358265/Β’ 6700/217-11-2023, με την οποία τροποποιήθηκε η Προκήρυξη της δράσης "Κινούμαι Ηλεκτρικά - Β...