Πριν πέντε μήνες η Honda παρουσίασε στην Ιαπωνία την ανανεωμένη έκδοση του Jazz e:HEV, και σήμερα παίρνει σειρά η Ευρώπη. Η εταιρία αυξάνει την ελκυστικότητα της γκάμας του μοντέλου της με μικρές αναβαθμίσεις και με την προσθήκη μιας νέας έκδοσης, την Advance Sport. Αυτή ξεχωρίζει από την επιθετικότερη σχεδίαση, με την βελτιωμένη απόδοση του υβριδικού συστήματος να είναι διαθέσιμη σε όλες τις εκδόσεις.

Η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα έχει αυξηθεί κατά 10 kW (14 ίππους), ανεβάζοντας τη συνολική απόδοση του συνόλου στα 90 kW (122 ίππους). Επιπλέον, ο δεύτερος ηλεκτροκινητήρας -που λειτουργεί ως γεννήτρια- έχει αυξημένη απόδοση κατά 8 kW (9 ίππους), φτάνοντας τα 78 kW (106 ίππους). Ο 1,5 λίτρων i-MMD βενζινοκινητήρας έχει κερδίσει 7 kW και πλέον αποδίδει 79 kW (107 ίππους), με τη ροπή να παραμένει στα 131 Nm.

Το υβριδικό σύστημα του Jazz E:HEV παράγει 102 γρ CO2 ανά χλμ. και καταναλώνει 4,5 λίτρα/100 χλμ., ενώ στην έκδοση Advance Sport 106 γρ./χλμ. Το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων της Honda στο Jazz e:HEV έχει επίσης αναθεωρηθεί για να βελτιώσει την ομαλότητα και την οδηγική ικανότητα για να προσφέρει μια πιο συναρπαστική οδηγική εμπειρία.

Οι εκδόσεις Crosstar, Elegance και Advance διαθέτουν νέα απόκριση επιτάχυνσης για να αυξήσουν την αίσθηση της επιτάχυνσης. Για να διαφοροποιηθεί περαιτέρω η Advance Sport έκδοση από την υπόλοιπη γκάμα, η χαρτογράφηση του πεντάλ του γκαζιού έχει αναθεωρηθεί για να προσφέρει βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόκρισης. Επιπλέον, ο περιοριστής στροφών είναι στις 6.300 σ.α.λ.

Για να επωφεληθεί από τις αναθεωρήσεις του συστήματος μετάδοσης κίνησης, η Advance Sport έκδοση διαθέτει αλλαγές και στο setup της ανάρτησής. Τα εμπρός ελατήρια είναι 8% πιο σκληρά και τα πίσω κατά 20%. Έτσι, έχουν μειωθεί οι διαμήκεις δυνάμεις για μια πιο εστιασμένη, δυναμική κίνηση. Επιπλέον, υπάρχουν νέα πιο σφιχτά αμορτισέρ για αυξημένη πρόσφυση και ταχύτητα στις στροφές.

Αισθητικά, το ανανεωμένο Jazz e:HEV έχει επανασχεδιασμένη μάσκα και προφυλακτήρες, καθώς και σκουρόχρωμα εμπρός φωτιστικά σώματα. Επίσης, το αυτοκίνητο διατίθεται με νέα παλέτα χρωμάτων, όπως και νέα σχέδια ζαντών. Περνώντας στο εσωτερικό, υπάρχουν νέες ταπετσαρίες, τόσο υλικά όσο σχεδιαστικά, με τη Honda να αναφέρει ότι βελτιωμένα είναι τα υλικά στο ταμπλό και στο τιμόνι.

Η ικανότητα ρυμούλκησης του ανανεωμένου Jazz e:HEV είναι πλέον στα 500 κιλά. Κλείνοντας, οι πωλήσεις των ανανεωμένων Jazz και Jazz Crosstar στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2023.