H Volkswagen συζητά με την Tesla για να υιοθετήσει το πρότυπο φόρτισής της

Σχετικά άρθρα

Ο όμιλος της Volkswagen βρίσκεται σε συζητήσεις με την Tesla, ούτως ώστε τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα των εταιριών του γερμανικού ομίλου να υιοθετήσουν το πρότυπο φόρτισης της αμερικάνικης εταιρίας (NACS) στην αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Αυτό έρχεται μετά τις Ford, GM, Rivian, Volvo και Polestar, καθώς και των δικτύων φόρτισης ChargePoint και Electrify America -με το τελευταίο να ανήκει στη VW, που έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα υιοθετήσουν το βύσμα που χρησιμοποιούν τα μοντέλα της Tesla στην Αμερική, γνωστό ως Βορειοαμερικανικό Πρότυπο Φόρτισης της Tesla. Αυτό σημαίνει ότι τα ηλεκτρικά μοντέλα του θα φορτίζουν στο εκτεταμένο δίκτυο Supercharger της Tesla, με 12.000 σημεία φόρτισης στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Η Electrify America, η εταιρία της Volkswagen που λειτουργεί ένα δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκίνητων, διαθέτει περισσότερους από 850 σταθμούς με περίπου 4.000 σημεία φόρτισης στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, το δίκτυο Supercharger της Tesla αντιπροσωπεύει περίπου το 60% του συνολικού αριθμού DC ταχυφορτιστών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...