Στις 30 Αυγούστου τα αποκαλυπτήρια του supercar της Alfa Romeo

Σχετικά άρθρα

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των ανανεωμένων Giulia και Stelvio στην αγορά της Κίνας, ο διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, πήρε τον λόγο και ανακοίνωσε ότι στις 30 Αυγούστου η Μιλανέζικη φίρμα θα αποκαλύψει το πολυαναμενόμενο supercar της.

Αυτό το μυστηριώδες μοντέλο αναμένεται να είναι το τελευταίο της Alfa Romeo που θα διατίθεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης χωρίς κάποια ηλεκτρική υποβοήθηση. Σε δηλώσεις του, το αφεντικό της Alfa φάνηκε πραγματικά ενθουσιασμένο με το μυστηριώδες αυτοκίνητο, λέγοντας:

Αυτό το project είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, εμπνευσμένο από μια τολμηρή ομάδα που ήθελε να πετύχει κάτι μοναδικό.

Την ανακοίνωση συνοδεύει μια teaser φωτογραφία, και όσο για το γιατί επιλέχθηκε η 30η Αυγούστου για την παγκόσμια πρεμιέρα του εμβληματικού αυτοκινήτου, αυτή ίσως έχει να κάνει κάτι με το ιταλικό GP της Formula 1, που θα διεξαχθεί στη Monza εκείνο το Σαββατοκύριακο.

Το αυτοκίνητο μάλλον θα ονομαστεί 6C και πιθανότερο θα κινείται από τον 2,9-λίτρων twin-turbo κινητήρα των Giulia και Stelvio Quadrifoglio, όντας τοποθετημένος πίσω από τα καθίσματα του οδηγού και συνοδηγού. Η παραγωγή του θα είναι περιορισμένη και η τιμή του θα είναι αρκετά τσουχτερή.

Στις σχετικές ειδήσεις ο επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρίας, Alejandro Mesonero-Romanos, είπε πως εργάζονται πάνω σε έναν σύγχρονο διάδοχο της GTV Coupe που θα αντλεί έμπνευση από την SZ. Το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει το 2026 – 2027 και θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...