Marko: Ο de Vries ήταν αργός

Σχετικά άρθρα

Η Red Bull ανακοίνωσε χθες ότι ο Daniel Ricciardo θα αντικαταστήσει με άμεση ισχύ τον Nyck de Vries στην AlphaTauri, καθώς ο σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, δεν ήταν ικανοποιημένος με την απόδοση του Ολλανδού.

Εξηγώντας την απόφασή του να εκδιώξει τον 28χρονο de Vries μετά από μόλις 10 αγώνες, ο Marko δήλωσε ότι ο Ολλανδός δεν βελτίωνε το έλλειμμα ρυθμού του σε σχέση με τον teammate του Yuki Tsunoda με τον τρόπο που περίμεναν ο ίδιος και η ομάδα, τονίζοντας:

Συνάψαμε συμβόλαιο με τον Nyck επειδή είχε εξαιρετική απόδοση στη Monza πέρυσι. Περιμέναμε να είναι τουλάχιστον το ίδιο γρήγορος με τον teammate του, τον Tsunoda, φέτος, αλλά δεν ήταν έτσι. Στην πραγματικότητα, ήταν πάντα κατά τρία δέκατα πιο αργός από τον Yuki. Δεν είδαμε καμία βελτίωση.

Έπρεπε να κάνουμε κάτι. Γιατί να περιμένουμε, και τι σημασία έχουν δύο ακόμη αγώνες αν δεν βλέπεις καμία βελτίωση; Ο Nyck είναι ένας πολύ καλός τύπος, αλλά απλά δεν είχε ταχύτητα.

Ο Marko πρόσθεσε ότι η εμπειρία του de Vries ως πρωταθλητής Formula 2 και της Formula E σημαίνει ότι η απόδοσή του κρίθηκε διαφορετικά από οδηγούς όπως ο Tsunoda, στον οποίο ανανεώθηκε το συμβόλαιο παρά την προβληματική σεζόν του ως rookie το 2021, εξηγώντας:

Είναι 28 ετών, έχει μεγάλη εμπειρία και μπόρεσε επίσης να αποκτήσει πολλές γνώσεις ως οδηγός δοκιμών σε πολλά μονοθέσια της Formula 1.

Δεν μπορείς να τον συγκρίνεις με έναν νεαρό πρωτάρη κατά τη γνώμη μου. Στα τέλη Απριλίου στο Μπακού, ξεκίνησε καλά το Σαββατοκύριακο και πίστευα ότι θα είχε καλύτερη απόδοση, αλλά μετά τράκαρε ξανά. Δυστυχώς, δεν έκανε ένα σούπερ γύρο που πραγματικά θα μας εξέπληττε.

Για τον Ricciardo ο Marko είπε:

Οι χρόνοι των γύρων του στις χθεσινές δοκιμές ήταν ανταγωνιστικοί με τρία διαφορετικά σετ ελαστικών. Αν ο Ricciardo δεν είχε την ταχύτητα, θα έπρεπε να σκεφτούμε κάποιον άλλον οδηγό.

Η AlphaTauri δεν είναι σε καλή θέση αυτή τη στιγμή και είναι τελευταία στη βαθμολογία των κατασκευαστών, οπότε έπρεπε να κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε αυτό. Αυτό συμβαίνει συχνά μετά από αλλαγή οδηγού και ο Ricciardo φέρνει μια νέα ενέργεια στην ομάδα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...