EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio ET5 και EL7 στις νέες αυστηρότερες δοκιμές του οργανισμού

Σχετικά άρθρα

Τα Nio ET5 και EL7 είναι τα δύο πρώτα αυτοκίνητα που ολοκλήρωσαν τις δοκιμές ασφάλειας του Euro NCAP υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του οργανισμού, με τα δύο μοντέλα της κινέζικης εταιρίας να πετυχαίνουν την απόλυτη βαθμολογία των πέντε αστέρων.

Τα δύο αυτοκίνητα υποβλήθηκαν σε δοκιμές που εισήχθησαν το 2023, όπως την ανίχνευση παρουσίας παιδιών, τη βύθιση του οχήματος και τον εντοπισμό μοτοσικλετιστών και ευάλωτων χρηστών του δρόμου.

Για να επιτευχθεί υψηλή βαθμολογία, ο EuroNCAP αναφέρει ότι τα νέα αυτοκίνητα πρέπει επίσης να παρουσιάζουν βελτιώσεις στην παθητική ασφάλεια για τους επιβάτες και τους ευάλωτους χρήστες του δρόμου και στην ενεργητική ασφάλεια για την πρόληψη ή τη μείωση της έκβασης μιας σύγκρουσης, καθώς και συστήματα διάσωσης μετά τη σύγκρουση.

Επίσης, στις νέες δοκιμές του οργανισμού περιλαμβάνονται για πρώτη φορά οι επιπτώσεις της διέλευσης αυτοκινήτου με αυτοκίνητο, οι μετωπικές συγκρούσεις από αυτοκίνητο με αυτοκίνητο, τα συστήματα που εμποδίζουν το άνοιγμα μιας πόρτας στο μονοπάτι ενός διερχόμενου ποδηλάτη και η παρακολούθηση της κατάστασης του οδηγού.

Nio ET5

Πιο συγκεκριμένα, τo Nio ET5 συγκέντρωσε πέντε αστέρια ασφαλείας, αφού βαθμολογήθηκε με 96% στη προστασία ενηλίκων επιβατών, 85% στη προστασία παιδιών, 83% στη προστασία πεζών και 81% στα συστήματα ασφαλείας.

Nio EL7

Ακολούθως, το Nio EL7 συγκέντρωσε πέντε αστέρια ασφαλείας, αφού βαθμολογήθηκε με 93% στη προστασία ενηλίκων επιβατών, 85% στη προστασία παιδιών, 80% στη προστασία πεζών και 79% στα συστήματα ασφαλείας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...