Το Rimac Nevera είναι το ταχύτερο ηλεκτρικό στην ανάβαση του Goodwood

Σχετικά άρθρα

Με το ίδιο αυτοκίνητο που έκανε δοκιμές στο Nurburgring και που σημείωσε τα 23 ρεκόρ σε μια ημέρα, η Rimac πήγε στο Goodwood για να προσθέσει ένα ακόμα βραβείο στην τροπαιοθήκη του Nevera. Πιο συγκεκριμένα, το κροατικό hypercar έγινε το ταχύτερο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής στη διάσημη ανάβαση του Goodwood Festival of Speed, μήκους 1,86 χλμ.

Το Nevera ολοκλήρωσε την ανάβαση σε 49,32 δευτ., όταν το ταχύτερο αυτοκίνητο φέτος –η McLaren Solus GT– σημείωσε χρόνο 45,34 δευτερολέπτων. Πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου -εξοπλισμένο με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S- όλο το Σαββατοκύριακο ήταν ο επικεφαλής των δοκιμών της Bugatti Rimac, Miroslav Zrncevic.

Το κροατικό hypercar παίρνει κίνηση από 4 ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό, που αποδίδουν 1.914 άλογα με 2.360 Nm ροπής και επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 1,82 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 4,42 δευτερόλεπτα, τα 0-300 χλμ/ώρα σε 9,23 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 412 χλμ/ώρα, ενώ το 400αρι το κάνει σε 8,26 δευτερόλεπτα, παρότι το βάρος του αυτοκινήτου αγγίζει τα 2.150 κιλά.

Υπάρχουν 7 προγράμματα οδήγησης, τα Sport, Drift, Comfort, Range, Track και δύο προσαρμοσμένες λειτουργίες που επιτρέπουν στον οδηγό να συνδυάζει διαφορετικά χαρακτηριστικά ανάλογα με τις προτιμήσεις του.

Διαθέτει μια υγρόψυκτη μπαταρία λιθίου/νικελίου/μαγγανίου, χωρητικότητας 120 kWh (6.960 κελιά), με την αυτονομία του να ανέρχεται στα 550 χλμ στον κύκλο δοκιμών WLTP. Η μπαταρία υποστηρίζει ταχυφόρτιση 500 kW και έτσι μέσα σε 19 λεπτά μπορεί να φορτίσει κατά 80%.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Rimac teasάρει το αυτόνομο ρομποταξί της

Η Rimac επεκτείνεται στην αγορά μαζικής μετακίνησης και στις 26 του Ιούνη θα παρουσιάσει ένα αυτόνομο ρομποταξί, με το εμπορικό του λανσάρισμα να γίνεται...

Ο Mate Rimac παρέλαβε την προσωπική του Nevera

Χρησιμοποιώντας τους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Mate Rimac έκανε γνωστό ότι παρέλαβε σήμερα την προσωπική του Nevera, γράφοντας χαρακτηριστικά: Επιτέλους, το καθημερινό μου...