Η Tesla δίνει πληροφορίες για την παραγωγή του Cybertruck

Σχετικά άρθρα

Μετά από δύο χρόνια καθυστερήσεων, η Tesla ξεκίνησε την παραγωγή Cybertruck στο Gigafactory του Τέξας, με την αμερικάνικη εταιρία να αναφέρει ότι αυτή είναι η αρχή της παραγωγής χαμηλής κλίμακας για το αμιγώς ηλεκτρικό pickup. Τα εν λόγω αυτοκίνητα δοκιμάζονται σε όλο τον κόσμο για τελική πιστοποίηση και επικύρωση, ώστε το Cybertruck να πάρει τις απαιτούμενες εγκρίσεις τύπου.

Αυτό σημαίνει ότι το εργοστάσιο του Τέξας βρίσκεται στη φάση προπαραγωγής, με την Tesla να λέει ότι η μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει αργότερα φέτος, με τον Musk να δηλώνει ότι θα παράγει 375.000 Cybertruck ετησίως.

Επιπλέον, η αμερικάνικη εταιρία ισχυρίζεται ότι το πολυαναμενόμενο pickup της είναι το πρώτο παγκοσμίως το οποίο θα έχει μήκος μικρότερο των 5,8 μέτρων με 4 πόρτες και χώρο φόρτωσης με μήκος μεγαλύτερο από 183 εκατοστά (6 πόδια).

Οι ακριβείς διαστάσεις δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, αλλά ακόμα κι έτσι, είναι σαφές ότι το Cybertruck έχει σαφώς μεγαλύτερη “καρότσα” από το Ford F-150 Lightning και το Rivian R1S, με το πρώτο να έχει μήκος 5,5 πόδια και το δεύτερο μόλις 4,5 πόδια.

Παράλληλα, η Tesla έδωσε στη δημοσιότητα και μια σειρά από σκίτσα που απέρριψε για τον σχεδιασμό του Cybertruck.

Κλείνοντας, η Tesla ανέφερε ότι σημειώνει σημαντική πρόοδο στην εξέλιξη μιας πλατφόρμα επόμενης γενιάς, στην οποία θα βασίζεται ένα πιο προσιτό, μοντέλο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...