Τέλη Αυγούστου οι πρώτες παραδόσεις του Cybertruck, η Tesla θα παράγει 375.000 ετησίως

Σχετικά άρθρα

Το Cybertruck της Tesla είναι το πιο πολυαναμενόμενο όχημα του 2023 -τουλάχιστον για την αγορά των ΗΠΑ- και καθώς πλησιάζουμε στην επίσημη κυκλοφορία του, όλο περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στη δημοσιότητα για το αμιγώς ηλεκτρικό pickup της αμερικάνικης εταιρίας.

Η αμερικάνικη εταιρία στοχεύει να παράγει 375.000 Cybertruck ετησίως στο εργοστάσιο της στο Τέξας, και οι πρώτοι πελάτες της αναμένεται να παραλάβουν το αμιγώς ηλεκτρικό pickup τους μέχρι τα τέλη Αυγούστου 2023. Ωστόσο, πρόσφατα ο Elon Musk δήλωσε ότι η Tesla θα πουλά 250.000 με 500.000 Cybertruck ετησίως, ώστε να καλύψει τις σχεδόν 1,5 εκατομμύριο σε κρατήσεις που έχει για αυτό.

Διάβασε ακόμα

Αυτό θα βλέπεις πίσω από το τιμόνι του Tesla Cybertruck

Σύμφωνα με τον Elon Musk, το Cybertruck θα είναι αρκετά αδιάβροχο, ώστε για μικρά διαστήματα να μπορεί να λειτουργήσει και ως αμφίβιο σκάφος, ώστε να μπορεί να διασχίζει ποτάμια, λίμνες και ακόμη και θάλασσες. Μάλιστα ο Musk έχει πει παλαιότερα πως Cybertruck θα επιπλέει για λίγο, με την ώθηση να έρχεται από την περιστροφή των τροχών.

Αρχικά θα προσφέρεται αρχικά σε τρεις εκδόσεις, με την βασική να διαθέτει ένα ηλεκτροκινητήρα και να έχει αυτονομία 400+ χλμ, ενώ θα κάνει το 0-96 χλμ/ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα.

Η έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες προσφέρει αυτονομία 480+ χλμ ανά φόρτιση και κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα. Τέλος, η έκδοση με τους τρεις ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες επιταχύνουν το pickup από στάση στα 96 χλμ/ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα, ολοκληρώνοντας το 400άρι σε 10,8 δευτερόλεπτα, η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 210 χλμ/ώρα, με τη μπαταρία να προσφέρει αυτονομία 800+ χλμ ανά φόρτιση. Αργότερα θα υπάρξει και έκδοση με 4 ηλεκτροκινητήρες.

Πηγήelectrek

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla μήνυσε την Tesla Power στην Ινδία

Μήνυση εναντίον της ινδικής εταιρείας κατασκευής μπαταριών Tesla Power κατέθεσε σε δικαστήριο του Νέου Δελχί η Tesla, κατηγορώντας την για παραβίαση του εμπορικού του...

Η Tesla συνεχίζει τις απολύσεις

Η Tesla συνεχίζει τις απολύσεις και εκτός από δύο ανώτερα στελέχη της, απέλυσε 500 υπαλλήλους που εργάζονταν στο τμήμα των Superchargers ταχυφορτιστών της. Τα δύο...

Το Tesla Cybertruck αποκτά Off-Road Mode και κλείδωμα διαφορικών

Το Tesla Cybertruck κυκλοφόρησε πριν από περίπου πέντε μήνες, χωρίς να διαθέτει μερικά βασικά χαρακτηριστικά που θα περίμενες σε ένα σύγχρονο pickup. Αυτό θα...