Στην πλατεία Νερού η υπερειδική του Ράλλυ Ακρόπολις

Σχετικά άρθρα

Μετά την υπερειδική στο κέντρο της Αθήνας και το Σύνταγμα το 2021, μετά την υπερειδική στο ΟΑΚΑ, σήμερα η διοργανωτική επιτροπή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έκανε γνωστές τις τελευταίες λεπτομέρειες του αγώνα, που διοργανώνεται στις 7-10 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του παγκόσμιου πρωταθλήματος rally (WRC).

Ειδικότερα, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά την εκκίνηση κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα ξεκινήσουν για την πρώτη τους “παράσταση” επί ελληνικού εδάφους, εντός και πέριξ της πλατείας Νερού, στο Φλοίσβο.

Η υπερειδική του αγώνα θα έχει μήκος 1,48 χλμ., και στη διαδρομή της θα υπάρχουν 6.300 καθίσματα, ενώ οι θεατές που θα βρεθούν στους προκαθορισμένους χώρους θα εισέλθουν με ελεύθερη είσοδο.

Ανάμεσα στα γήπεδα Tae Kwon Do και Beach Volley ή με θέα στη Μαρίνα Φαλήρου και στο Θωρηκτό Αβέρωφ, η φετινή διοργάνωση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα “ταξιδέψει” την εικόνα της Ελλάδας σε περισσότερες από 150 χώρες στον κόσμο, με τα αγωνιστικά να τρέχουν ανά ένα.

Από τις ειδικές διαδρομές Λουτράκι και Πίσια σε εκείνες της Στερεάς Ελλάδας, με επίκεντρο και πάλι τη Λαμία, η διαδρομή του φετινού αγώνα, όπως αποκαλύφθηκε και μέσω ψηφιακών γραφημάτων, είναι ίσως η πιο αντιπροσωπευτική της 70χρονης ιστορίας του.

Η παρουσίαση του αγώνα έγινε στη μαρίνα Φλοίσβου, και τους προσκεκλημένους υποδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου, που αποκάλυψε πως ο αγώνας στην 70ή του επέτειο θα ξεκινήσει μπροστά από αυτό που χαρακτηρίζει καλύτερα την Ελλάδα, κοινώς τη θάλασσα. Όπως ο ίδιος επεσήμανε σχετικά:

Το φετινό EKO Ράλλυ Ακρόπολις θα είναι το επιστέγασμα της 70χρονης ιστορίας του αγώνα. Φέτος, στοχεύουμε να προβάλλουμε ακόμα ένα δυνατό σημείο της Αθήνας, το παραλιακό μέτωπο.

Πρόκειται για μια μοναδική τοποθεσία, ανάμεσα σε εμβληματικά σημεία όπως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το Ελληνικό, το Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, η Μαρίνα Φλοίσβου, με κέντρο πάντα την Ακρόπολη. Η Αθήνα της ιστορίας συναντά την Αθήνα του 21ου αιώνα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...