Η Fisker παρουσίασε τα Ronin, Pear, Alaska και το Ocean με Offroad πακέτο

Σχετικά άρθρα

H Fisker διοργάνωσε μια παρουσίαση στο Μανχάταν όπου παρουσίασε τα Ronin, Pear, και Alaska, όπως και το Ocean με Offroad πακέτο, που το ονομάζει Force E.

Ronin. Σπορ μοντέλο με 1.000+ άλογα

Το Ronin είναι ένα σπορ ηλεκτρικό τετραθέσιο cabrio μοντέλο που διαθέτει τις μπαταρίες ενσωματωμένες στη δομή του για μεγαλύτερη απόδοση και χαμηλότερο κέντρο βάρους.

Το αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο από ελαφριά υλικά και διαθέτει ενεργή αεροδυναμική.

Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε περίπου 2 δευτερόλεπτα, με τη κίνηση να στέλνεται σε όλους τους τροχούς μέσω 3 ηλεκτροκινητήρων που αποδίδουν περισσότερα από 1.000 άλογα.

Το κομμάτι της οροφής που ανοιγοκλείνει είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, ενώ η αυτονομία του ξεπερνά τα 965 χλμ ανά φόρτιση.

Το μοντέλο θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία το 2025, θα βγει σε περιορισμένη αριθμό 999 μονάδων, με τιμή από 385.000 δολάρια.

Alaska: “Η Ferrari των pickups”

Το Alaska είναι το pickup της Fisker και θα τεθεί απέναντι από τα Ford F-150 Lightning, Rivian R1T, Tesla Cybertruck, Chevrolet Silverado EV κτλ.

Το μοντέλο μοιράζεται την πλατφόρμα του Ocean και σύμφωνα με την εταιρία είναι η Ferrari των pickups, με τον Henrik Fisker να υποσχέθηκε πως είναι “το πιο βιώσιμο pickup της αγοράς”.

Είναι το ελαφρύτερο και πιο αποδοτικό pickup του κόσμου, με τον σχεδιασμό του να είναι ριζοσπαστικός, με την καρότσα του να μπορεί να επεκταθεί και να μεγαλώσει από τα 137 εκατοστά έως και τα 280 εκατοστά.

Το ηλεκτρικό Alaska αναμένεται το 2025 με αρχική τιμή τις 45.400 δολάρια.

Pear

Το Pear είναι ένα μικρό ηλεκτρικό crossover, σχεδιασμένο για την πόλη, που θέλει να είναι μια “συνδεδεμένη συσκευή κινητικότητας”. Βασίζεται στην SLV-1 πλατφόρμα, έχει σπορ συμπεριφορά και μήκος κοντά στα 4,5 μέτρα.

Στο εσωτερικό του υπάρχει μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό, πανοραμική γυάλινη οροφή, κρυφός φωτισμός, ξύλινες επενδύσεις, ενώ φέρει έξυπνες λύσεις αποθήκευσης.

Η αυτονομία του ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα ανά φόρτιση και στόχος της Fisker είναι να κατασκευάζει τουλάχιστον 250.000 Pear ετησίως. Σχεδιάστηκε με γνώμονα την ευρωπαϊκή αγορά, με την τιμή του να εκτιμάται πως θα ξεκινά περίπου από τις 26.500 ευρώ, ενώ στις ΗΠΑ έχει αρχική τιμή 29.900 δολαρίων. Η κυκλοφορία του θα ξεκινήσει στα μέσα του 2025.

Ocear Force E

Η εκτός δρόμου Force E έκδοση του Ocean θα κυκλοφορήσει στην αγορά το πρώτο τρίμηνο του 2020. Φέρει νέες ζάντες 20″ με ελαστικά παντός εδάφους 33″. Επίσης υπάρχει νέα αμορτισέρ και νέα ελατήρια που αυξάνουν την απόσταση από το έδαφος και βελτιώνουν τις εκτός δρόμου ικανότητες του μοντέλου.

Στο κάτω μέρος υπάρχει μια πλάκα από τιτάνιο για την προστασία της μπαταρίας, ενώ αντίστοιχες πλάκες υπάρχουν στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του πατώματος. Στο εσωτερικό υπάρχουν λαστιχένια πατάκια και επιπλέον χειρολαβές, ενώ στην οροφή συναντάμε μια σχάρα.

Παράλληλα η Fisker μείωσε τις φετινές προβλέψεις παραγωγής από τις 32.000 – 36.000 μονάδες σε 20.000 – 23.000 μονάδες, αναφερόμενη προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...