Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Huawei με άκρως ανταγωνιστική τιμή

Σχετικά άρθρα

Η Huawei σε συνεργασία με την Chery παρουσιάζουν ένα ηλεκτρικό σεντάν μοντέλο, που θα πουληθεί με το όνομα Luxeed.

Βασίζεται στην E0X πλατφόρμα και διαθέτει μπαταρίες προερχόμενες από την CATL που του προσφέρουν αυτονομία έως και 700 χλμ ανά φόρτιση. Έχει 2 ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, με την Huawei να το εφοδιάζει με αερανάρτηση και με το σύστημα έξυπνης οδήγησης Huawei ADS 2.0 που χρησιμοποιεί LiDAR τοποθετημένο στην οροφή, 11 κάμερες υψηλής ευκρίνειας, 12 ραντάρ υπερήχων και ραντάρ κυμάτων 3 χιλιοστών για προηγμένες δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης, επιτρέποντας του να κινείται αυτόνομα για έως και 200 χιλιόμετρα.

Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί το λογισμικό HarmonyOS 4 της Huawei που προσφέρει δυνατότητες συνδεσιμότητας, ειδικά σε συνδυασμό με τα smartphone, τα laptops και τα έξυπνα ρολόγια της Huawei. Υποστηρίζει βιντεοπαιχνίδια χάρη στο ισχυρό τσιπ 8295 της Qualcomm, ενώ μπορεί να συνδεθεί με ένα drone, με το βίντεο που καταγράφει να μπορεί να μεταδοθεί live στην οθόνη του αυτοκινήτου.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του Luxeed θα γίνουν στην έκθεση αυτοκινήτου της Τσενγκντού που ανοίγει τις πύλες της στις 25 Αυγούστου. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν εντός του τρίτου τριμήνου του 2023, με αρχική τιμή περίπου τις 200.000 γουάν (25.300 ευρώ).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...