Τα iPhone 14 και 15 μπορούν να καλέσουν την οδική βοήθεια ακόμη και χωρίς σήμα

Σχετικά άρθρα

Την περασμένη Τρίτη η Apple παρουσίασε τα νέα iPhone 15 και 15 Pro και ένα από τα χαρακτηριστικά τους είναι πως μπορούν να καλέσουν την οδική βοήθεια, ακόμη και σε μέρη που δεν υπάρχει σήμα από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας, αφού κάνει χρήση δορυφορικής σύνδεσης.

Η υπηρεσία Roadside Assistance, όπως την ονομάζει η Apple, θα είναι διαθέσιμη και στα iPhone 14 και iPhone 14 Pro, με iOS 17 ή νεότερη έκδοση και ο χρήστης μπορεί να στέλνει μηνύματα κειμένου για οδική βοήθεια όταν βρίσκεστε εκτός δικτύου χωρίς κάλυψη κινητού δικτύου και Wi-Fi.

Πώς λειτουργεί η Οδική βοήθεια μέσω δορυφόρου

Στη περίπτωση που κάποιος χρειαστεί βοήθεια για προβλήματα που αντιμετωπίζετε με το αυτοκίνητο ενώ βρίσκεται εκτός δικτύου – για παράδειγμα, αν έχει κλειδωθεί έξω, έχει ξεφουσκώσει ένα ελαστικό ή έχει μείνει από καύσιμο ή από μπαταρία, μπορεί να επικοινωνήσει με τον οργανισμό AAA μέσω δορυφόρου για να ζητήσει οδική βοήθεια.

Για να συνδεθεί σε έναν δορυφόρο με το iPhone, πρέπει να βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο με απρόσκοπτη θέα προς τον ουρανό και τον ορίζοντα. Όταν κάποιος χρησιμοποιεί δορυφορική σύνδεση, η εμπειρία διαφέρει από την αποστολή ή τη λήψη μηνύματος μέσω κινητού δικτύου.

Η Οδική βοήθεια μέσω δορυφόρου είναι διαθέσιμη μόνο στις Η.Π.Α. Είναι δωρεάν για δύο έτη μετά την ενεργοποίηση ενός iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 15 ή iPhone 15 Pro.

Ο οργανισμός AAA παρέχει οδική βοήθεια για τετράτροχα, μηχανοκίνητα αυτοκίνητα και φορτηγά. Η υπηρεσία Οδικής βοήθειας καλύπτεται με βάση τη συνδρομή AAA ενώ διατίθεται επίσης ξεχωριστά για τα μη μέλη. Οι πληροφορίες τιμολόγησης θα παρέχονται πριν από την αποστολή της βοήθειας.

Πως ενεργοποιείται

  1. Στα μηνύματα, αγγίζεις το κουμπί “Νέο μήνυμα” για να ξεκινήσεις μια συζήτηση.
  2. Στο πεδίο διεύθυνσης, πληκτρολογείς “Roadside”. Όταν είσαι εκτός δικτύου χωρίς κάλυψη κινητού δικτύου και Wi-Fi, θα δεις την επιλογή να ζητήσεις Οδική βοήθεια μέσω δορυφόρου.
  3. Αγγίζεις την επιλογή “Οδική βοήθεια”.
  4. Ακολουθείς τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να συνδεθείς σε έναν δορυφόρο και να ζητήσεις βοήθεια.

Εναλλακτικά, αν επιχειρήσεις να καλέσετε το 911 και η κλήση σου δεν συνδεθεί, θα έχεις την επιλογή να στείλεις μήνυμα είτε σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είτε σε πάροχο οδικής βοήθειας μέσω δορυφόρου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...