Η Mercedes-Benz πιάστηκε ξανά να κάνει χρήση παράνομων λογισμικών. Ανακαλεί 11.853 GLC

Σχετικά άρθρα

Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Αρχή Μηχανοκίνητων Μεταφορών (KBA) εντόπισε πως η Mercedes-Benz χρησιμοποιεί ξανά παράνομα λογισμικά προκειμένου να χειραγωγήσει τις εκπομπές ρύπων των μοντέλων της.

Συγκεκριμένα, η KBA εντόπισε τρία λογισμικά που παρακάμπτουν τα πρότυπα εκπομπών Euro 6 του κινητήρα ΟΝ642 της E350 BlueTec, με τα δύο λογισμικά να αλλάζουν την λειτουργία του κινητήρα βάση ορισμένων παραμέτρων θερμοκρασίας.

Η KBA ζήτησε από την Mercedes να διορθώσει τον τρόπο λειτουργίας αυτών των λογισμικών, ειδάλλως θα αναγκαστεί να τα ανακαλέσει. Η εταιρία, η οποία συνεργάζεται με την υπηρεσία, δήλωσε πως πιστεύει ότι έχει ήδη αναπτύξει τις κατάλληλες ενημερώσεις λογισμικού που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των “προβλημάτων”.

Παράλληλα, η Mercedes προχωρά στην ανάκληση 11.853 GLC που κατασκευάστηκαν μεταξύ 14 Ιουνίου 2022 και 24 Απριλίου 2023 επειδή ο μπροστινός κρίκος ρυμούλκησης μπορεί να αποκολληθεί κατά την ρυμούλκηση του αυτοκινήτου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla σταμάτησε να δέχεται κρατήσεις για το Cybertruck

Στις 30 Νοεμβρίου η Tesla έχει προγραμματίσει μια εκδήλωση για την παράδοση των πρώτων Cybertruck στους πελάτες της, και στο micro-site του μοντέλου δείχνει...

Ελβετός αντιπρόσωπος βγάζει στην αγορά το Peugeot 208 Rallye

Εάν είσαι λάτρης των hot hatches θα αγαπήσεις το Peugeot 208 Rallye που δημιούργησε ο αντιπρόσωπος της Peugeot, Garages Hotz SA, μια αντιπροσωπεία στο...