BMW: H επόμενη M3 θα είναι και ηλεκτρική, θα κυκλοφορήσει το 2027

Σχετικά άρθρα

Επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα του Frank van Meel, επικεφαλής του τμήματος M της BMW, ο υπεύθυνος παραγωγής της BMW, Frank Weber, δήλωσε ξεκάθαρα ότι η επόμενη γενιά της M3 θα είναι και αμιγώς ηλεκτρική.

Οι επόμενες γενιές των BMW M3 και M4 αναμένεται να κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή μέσα στη διετία 2027 – 2028, με τη γερμανική εταιρία να αναφέρει ότι κάθε νέα γενιά ενός M αυτοκινήτου θα πρέπει να έχει καλύτερες επιδόσεις από το μοντέλο που αντικαθιστά. Και αυτό θα γίνει με την ηλεκτροποίηση των μοντέλων.

Ο 3.0-λιτρος εξακύλινδρος σε σειρά (S58) κινητήρας που φωλιάζει κάτω από το καπό της τρέχουσας M3 θα αναβαθμιστεί ώστε να μπορεί να περάσει τα μελλοντικά πρότυπα εκπομπών ρύπων, με τον Weber να δηλώνει:

Είναι ένας ωραίος κινητήρας, σίγουρα θα τον κάνουμε να περνά το Euro 7 και άλλα πράγματα, οπότε θα συμβεί. Δεν θα έχουμε δύο διαφορετικές κατηγορίες, αλλά θα υπάρχει συνύπαρξη των λύσεων [κινητήρων εσωτερικής καύσης και ηλεκτρικών] στην αγορά, κάτι που είναι απαραίτητο.

Στις σχετικές ειδήσεις ο CEO της BMW, Oliver Zipse είπε πως σχεδιάζουν ειδικά μοντέλα για την κινεζική αγορά που θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα Neue Klasse.

Η BMW Design Shanghai εργάζεται ήδη σε διαφορετικά προϊόντα Neue Klasse για την κινεζική αγορά.

ΠηγήCarSales

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...