Χάζεψε τη μοναδική Koenigsegg One:1 με εκτεθειμένο carbon σώμα

Σχετικά άρθρα

Η Koenigsegg κατασκεύασε μόλις επτά One:1, με την πρώτη να αποτελεί το λειτουργικό πρωτότυπο του μοντέλου και να το κρατά στις εγκαταστάσεις στο Angelholm της Σουηδίας. Οι εναπομείναντες έξι κατέληξαν στα γκαράζ κάποιων τυχερών συλλεκτών, αφού προηγουμένως είχαν αποχωριστεί από τον τραπεζικό τους λογαριασμό περίπου 2,4 εκατ. ευρώ, αν και πρόσφατα μια “μεταχειρισμένη” πουλήθηκε για 10 εκατ. δολάρια.

Γι’αυτό και η δημόσια θέα κάποια αποτελεί σπάνιο φαινόμενο. Η συγκεκριμένη βρίσκεται στη Marbella της Ισπανίας και είναι ένα από τα τρία μοναδικά Koenigsegg που φέρουν εκτεθειμένο carbon αμάξωμα. Το αυτοκίνητο είναι ικανό να παράγει 2G στις στροφές και 1 MW ισχύος, ή αν το προτιμάς 1360 άλογα και 1371 Nm ροπής στις 6.000 σ.α.λ. με τον κόφτη να βρίσκεται στις 8.250 σ.α.λ.

Ζυγίζει 1.360 κιλά και είναι ικανό να παράγει 610 κιλά κάθετης αεροδυναμικής παραγόμενης δύναμης στα 260 χλμ/ώρα, ενώ στα 440 χλμ/ώρα, παράγει 830 κιλά. Δύο φορές περισσότερο downforce από την “ταπεινή” Agera R στα 250 χλμ/ώρα.

Τι κάνει από επιδόσεις η One:1; Τα απίστευτα! Μπορεί η Koenigsegg να μην έχει δώσει στη δημοσιότητα τον χρόνο για τα 0-1οο χλμ/ώρα, ούτε την τελική της ταχύτητα, αλλά δηλώνει πως τα 400 χιλιόμετρα ανά ώρα από στάση έρχονται σε περίπου 20 δευτερόλεπτα και το 400-0 γίνεται σε περίπου 10 δευτερόλεπτα.

Διάβασε περισσότερα

Τα μόνα τρία μοναδικά Koenigsegg με εκτεθειμένο carbon αμάξωμα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Peugeot 208 στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Peugeot 208 δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 73 χλμ/ώρα. Το...