Η Mitsubishi θα σταματήσει να κατασκευάζει αυτοκίνητα στην Κίνα

Σχετικά άρθρα

Η Mitsubishi φαίνεται πως αποφάσισε να σταματήσει να κατασκευάζει αυτοκίνητά της στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, λόγω της χαμηλής ζήτησης, με τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά 60% το 2022.

Η εταιρία έχει ιδρύσει το 2012 την κοινοπραξία GAC Mitsubishi Motors, σε συνεργασία με την κινέζικη Guangzhou Automobile, με τις πωλήσεις της να κορυφώθηκαν το 2018, όπου και έφτασαν τις 140.000 μονάδες. Πέρυσι οι πωλήσεις μειώθηκαν στις 38.550 μονάδες, περίπου 60% λιγότερες συγκριτικά με το 2021.

Η παραγωγή στο εργοστάσιο στην επαρχία Human σταμάτησε τον Μάρτιο του 2023 και η Mitsubishi δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει τη λειτουργία του.

Το εργοστάσιο δεν θα κλείσει καθώς η GAC είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει την εγκατάσταση για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία έχει μερίδιο 50% στην κοινοπραξία, ενώ η Mitsubishi Motors κατέχει το 30%. Το υπόλοιπο 20% ανήκει στον εμπορικό οίκο Mitsubishi Corp. Σύμφωνα με το Nikkei Asia, η GAC Mitsubishi θα συνεχίσει να υπάρχει ως εταιρική οντότητα, αλλά οι δύο εταιρείες της Mitsubishi θα αποσύρουν τις επενδύσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κεφάλαια θα ανακατευθυνθούν σε δραστηριότητες στη Νοτιοανατολική Ασία και την Ωκεανία, καθώς αυτές οι περιοχές αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο των ετήσιων πωλήσεων της ιαπωνικής εταιρίας.

Η Mitsubishi δεν είναι η μόνη ιαπωνική μάρκα με πτωτική τάση στην Κίνα , καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ήλιου είχαν μερίδιο αγοράς 18,3% το 2022, -2,8% από το 2021.

ΠηγήNikkei Asia

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ελβετός αντιπρόσωπος βγάζει στην αγορά το Peugeot 208 Rallye

Εάν είσαι λάτρης των hot hatches θα αγαπήσεις το Peugeot 208 Rallye που δημιούργησε ο αντιπρόσωπος της Peugeot, Garages Hotz SA, μια αντιπροσωπεία στο...

Επίσημο: Νέο Dacia Duster

Μετά την χθεσινή διαρροή, η Dacia παρουσίασε σήμερα επίσημα την τρίτη γενιά του Duster, με το μοντέλο σχεδιαστικά να ακολουθεί τη προσέγγιση του Bigster...

Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024: Οι 7 φιναλίστ

Η διαδικασία για την ανάδειξη του ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2024 πλησιάζει στο τέλος της και η επιτροπή του COTY ανακοίνωσε την τελική 7άδα...