Αυτό είναι το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EM90

Σχετικά άρθρα

Στο πλαίσιο της διαδικασίας για την έγκριση τύπου, το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας (MIIT) δημοσίευσε φωτογραφίες του Volvo EM90, τα επίσημα αποκαλυπτήρια του οποίου θα γίνουν στις 12 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό MPV, το οποίο θα κυκλοφορήσει αρχικά στην αγορά της Κίνας, καθώς βασίζεται στο Zeekr 009. Το EM90 θα είναι το πρώτο premium πολυμορφικό της Volvo, το οποίο -σύμφωνα με την εταιρία- έχει σχεδιαστεί για να αξιοποιείται στο έπακρο ο χρόνος που περνάει κάποιος στο αυτοκίνητο, χαρακτηρίζοντας το ως ένα σκανδιναβικό σαλόνι εν κινήσει.

Υπάρχουν κάποιες αρχικές τεχνικές προδιαγραφές που συνοδεύουν αυτές τις εικόνες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στον ιστότοπο του MIIT, το Volvo EM90 έχει μήκος 5.206 χλστ., πλάτος 2.024 χλστ. και ύψος 1.859 χλστ., ενώ το βάρος του αγγίζει τα 2.763 κιλά.

Μηχανικά, στη βάση υπάρχει μια έκδοση με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 200 kW (268 ίππους), τοποθετημένος στο πίσω μέρος. Ωστόσο, θα προστεθεί και μια έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν ανά άξονα), συνολικής απόδοσης 536 ίππων, που θα δίνει την δυνατότητα στο EM90 να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα.

Αν και η μπαταρία δεν αναφέρεται, το Zeekr 009 διαθέτει μια λιθίου-νικελίου-μαγγανίου-κοβαλτίου από την CATL. Αυτή έχει χωρητικότητα 140 kWh και προσφέρει αυτονομία έως 822 χλμ. με βάση τον κύκλο δοκιμών ελαφρών οχημάτων της Κίνας (CLTC), ενώ αναμένεται να υπάρχει και μια μικρότερη μπαταρία, χωρητικότητας 116 kWh, που θα προσφέρει αυτονομία 702 χλμ.

Το Volvo EM90 θα είναι διαθέσιμο με τροχούς 19 και 20 ιντσών, και στο εσωτερικό θα έχει εξαθέσια διάταξη (2+2+2). Οι προπαραγγελίες του EM90 θα ξεκινήσουν για πελάτες στην Κίνα την ημέρα της παρουσίασης του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Heico Sportiv βελτιώνει το Volvo EX30

O γερμανικός βελτιωτικός οίκος Heico Sportiv παρουσίασε το οπτικό πακέτο αναβάθμισης για το Volvo EX30, το οποίο αποτελείται από αεροδυναμικά ένθετα στους εμπρός και...

Οριστικό τέλος του diesel για τη Volvo, μετά από 45 χρόνια

Η Volvo τελείωσε με τους diesel κινητήρες. Η 45χρονη σχέση της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας με το εν λόγω καύσιμο -το οποίο αντιπροσώπευε το ήμισυ των...

Επίσημο: Κοινοπραξία Renault και Volvo για ηλεκτρικά βαν

Στα μέσα του περσινού καλοκαιριού, ο Όμιλος της Renault και ο αντίστοιχος της Geely ίδρυσαν κοινοπραξία για την ανάπτυξη υβριδικών και κινητήρων εσωτερικής καύσης. Επιπλέον,...

Η Volvo μειώνει το μερίδιο της στην Polestar

Η Volvo ανακοίνωσε πως σκοπεύει να διανείμει στους μετόχους της το 62,7% του μεριδίου της στην Polestar Automotive Holding, αξίας 9,5 δισεκατομμυρίων κορωνών (850...