Επίσημο: Citroen e-C3

Σχετικά άρθρα

Την τέταρτη γενιά του C3 παρουσίασε σήμερα η Citroen, με το μοντέλο να προσφέρεται αρχικά ως ηλεκτρικό, ενώ στο μέλλον θα υπάρχει και μια βενζινοκίνητη έκδοση του.

Στην Ελλάδα το e-C3 αναμένεται το 2ο εξάμηνο του 2024 με την τιμή του στην Ευρώπη να ξεκινά από τις 23.300 ευρώ, με μια πιο προσιτή ηλεκτρική έκδοση του να αναμένεται το 2025.

Το e-C3 βασίζεται στην Smart Car πλατφόρμα της Stellantis και σχεδιαστικά υιοθετεί τη νέα γλώσσα της γαλλικής εταιρίας. Το αυτοκίνητο έχει μήκος 4,01 μέτρα, πλάτος 1,76 μέτρα και ύψος 1,57 μέτρων.

Αφήνει πίσω του τον hatcback σχεδιασμό και ενστερνίζεται αυτόν του crossover, με τους τροχούς να είναι τοποθετημένοι όσο γίνεται πιο κοντά στις άκρες του αμαξώματος. Ο χώρος των επιβατών όπως και των αποσκευών έχουν μεγαλώσει, με τον τελευταίο να ξεκινά από τα 310 λίτρα.

Στο μπροστινό μέρος κυριαρχεί το νέο λογότυπο της Citroen, τα LED φωτιστικά σώματα και στο εσωτερικό του συναντάμε διάκτινο τιμόνι και οθόνη αφής 10,25″.

Έχει απόσταση από το έδαφος 16,3 εκατοστών και εξοπλίζεται με το σύστημα Advanced Comfort Suspension, που σύμφωνα με την εταιρία, προσφέρει οδηγική άνεση και ελευθερία κίνησης κάτω από όλες τις συνθήκες, απορροφώντας τους κραδασμούς και εξαλείφοντας τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, δίνοντας την αίσθηση ότι το αυτοκίνητο κινείται πάνω σε ένα μαγικό χαλί.

Μηχανικά το e-C3 έχει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 113 ίππων, τοποθετημένος στον μπροστινό άξονα που αντλεί ενέργεια από μια LFP μπαταρία χωρητικότητας 44 kWh που χαρίζει αυτονομία έως και 320 χλμ (WLTP).

Υποστηρίζει ταχυφόρτιστες DC έως 100 kW, που την φορτίζουν από το 20 έως το 80% σε 33 λεπτά. Με AC φορτιστή 7 kW η φόρτιση από το 20 έως το 80% διαρκεί περίπου 4 ώρες και 10 λεπτά ή 2 ώρες και 50 λεπτά με AC φορτιστή 11 kW. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 11 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 135 χλμ/ώρα.

Η φθηνότερη έκδοση θα έχει μπαταρία που θα προσφέρει αυτονομία 200 χλμ, με την τιμή του να αναμένεται να ξεκινά από τα 19.990 ευρώ.

Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της Stellantis στη πόλη Τρνάβα της Σλοβακίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...