Η Stellantis απέκτησε το 20% της κινέζικης Leapmotor για 1,5 δις ευρώ

Σχετικά άρθρα

Η Stellantis ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 1,5 δισ. ευρώ για την απόκτηση περίπου του 20% της Leapmotor, καθιστώντας την Stellantis σημαντικό μέτοχο.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών περιγράφει επίσης τη σύσταση της Leapmotor International, μιας κοινοπραξίας υπό την ηγεσία της Stellantis και ποσοστά 51%/49%, η οποία έχει αποκλειστικά δικαιώματα για την εξαγωγή και την πώληση, καθώς και την κατασκευή προϊόντων Leapmotor εκτός της Κίνας. Αυτή θα είναι η πρώτη παγκόσμια σχέση ηλεκτρικών οχημάτων στον κλάδο μεταξύ μιας κορυφαίας αυτοκινητοβιομηχανίας και μιας κινέζικης εταιρίας αυτοκινήτων καθαρής ενέργειας.

Η συνεργασία στοχεύει να ενισχύσει περαιτέρω τις πωλήσεις της Leapmotor στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον κόσμο, αξιοποιώντας παράλληλα την καθιερωμένη παγκόσμια εμπορική παρουσία της Stellantis για να επιταχύνει σημαντικά τις πωλήσεις της Leapmotor σε άλλες περιοχές, ξεκινώντας από την Ευρώπη.

Η Stellantis σκοπεύει να αξιοποιήσει το εξαιρετικά καινοτόμο, οικονομικά αποδοτικό οικοσύστημα EV της Leapmotor στην Κίνα για να συμβάλει στην επίτευξη των βασικών στόχων ηλεκτροκίνησης Dare Forward 2030, με τη δυνατότητα περαιτέρω διερεύνησης αμοιβαίων επωφελών συνεργιών. Η κοινοπραξία αναμένεται να ξεκινήσει τις παραδόσεις αυτοκινήτων το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Εστιασμένη στην αγορά μεσαίας προς υψηλή κατηγορία, ως το μεγαλύτερο και ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα στην Κίνα, η Leapmotor παρέδωσε περίπου 111.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα (NEV) το 2022. Τα επόμενα τρία χρόνια, το προϊοντικό πλάνο της Leapmotor αναμένεται να καλύψει την πλήρη γκάμα των τμημάτων από A-έως-E, βασισμένη σε μία τεχνική αρχιτεκτονική με τρεις εξαιρετικά αρθρωτές πλατφόρμες με κινητήρες BEV και Range Extender EV.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...