Toyota: Με “χειροκίνητο” κιβώτιο τα ηλεκτρικά της

Σχετικά άρθρα

Τα ηλεκτρικά της Toyota θα εξοπλίζεται με ένα κιβώτιο που θα προσομοιώνει την λειτουργία ενός 6-τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων, με τον οδηγό να κάνει χρήση ενός “ψευδοσυμπλέκτη” και ενός ψευδοεπιλογέα ταχυτήτων, έτσι ώστε το κιβώτιο να ρυθμίζει την ροπή του ηλεκτροκινητήρα και να δημιουργεί την αίσθηση ενός κανονικού χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων.

Το κιβώτιο υποστηρίζει τρεις διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας: χειροκίνητες αλλαγές με χρήση του ψευδοσυμπλέκτη, χειροκίνητες αλλαγές χωρίς χρήση του ψευδοσυμπλέκτη και πλήρως αυτόματη λειτουργία.

Το κιβώτιο δεν θα προσομοιώνει μόνο τον ήχο που παράγει ο κινητήρας εσωτερικής καύσης όσο αυξάνονται οι στροφές του, αλλά θα σβήνει το αυτοκίνητο εάν ο οδηγός δεν χειρίζεται σωστά τον συμπλέκτη κατά την εκκίνηση.

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Toyota που θα εξοπλίζεται με το συγκεκριμένο πρωτότυπο θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η έκδοση παραγωγής του FT-Se concept, που θα φέρει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, καθιστώντας το τετρακίνητο. Το αυτοκίνητο θα κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα.

Το αμάξωμα θα είναι κατασκευασμένο από CFRP, αλουμίνιο και χάλυβα, έτσι ώστε να είναι ταυτόχρονα και ελαφρύ και άκαμπτο, με το αυτοκίνητο να φέρει έξυπνη ενεργή αεροδυναμική.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα