Ferrari: Κέρδη-ρεκόρ τριμήνου, με την παραγωγή να είναι sold out έως τα τέλη του 2025

Σχετικά άρθρα

Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2023 η Ferrari είδε τις παραδόσεις των υβριδικών της μοντέλων να αντιπροσωπεύουν το 51% του συνόλου, ξεπερνώντας το 43% του προηγούμενου τριμήνου, την ώρα που το τρίτο τρίμηνο του 2022 το ποσοστό αυτό ήταν στο 19%. Σήμερα η Ferrari πουλά 4 υβριδικά μοντέλα, τα SF90 Stradale, SF90 Spider, 296 GTB και 296 GTS.

Η τάση αυτή ωστόσο αναμένεται αν μειωθεί το τρέχον τρίμηνο, εξαιτίας της αύξησης παραγωγής της Purosangue, που παίρνει κίνηση από έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα.

Οι παραγγελίες ανήλθαν στις 3.459 μονάδες το προηγούμενο τρίμηνο, αυξημένες κατά 8,5% -271 μονάδες- σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο νωρίτερα. Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ωστόσο αυξήθηκαν κατά 45,7% στα 332 εκατ. ευρώ, ενώ ο τζίρος έφτασε τα 1,54 δισ. ευρώ.

Για το σύνολο του έτους η διοίκηση της εταιρείας αναμένει πως τα έσοδα θα αγγίξουν τα 5,9 δισ. ευρώ. Η εταιρεία αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων τουλάχιστον 2,25 δισ. ευρώ στο τέλος του έτους, αυξημένα από την προηγούμενη εκτίμηση που ήταν έως και 2,22 δισ. ευρώ.

Οι περισσότερες παραγγελίες αφορούσαν τα μοντέλα 296 και SF90, ενώ για τη F8 Spider πλησιάζει το τέλος του κύκλου ζωής της, σύμφωνα με την ιταλική εταιρία. Οι πωλήσεις των μοντέλων 812 Competizione A και η Purosangue ήταν σε φάση εκκίνησης το 3ο τρίμηνο, ενώ αυτές της Daytona SP3 εξελίχθηκαν βάσει του προγραμματισμού.

Η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Μαρανέλο θα συνεχίσει να προσφέρει έναν συνδυασμό αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης και με υβριδικούς κινητήρες τα επόμενα χρόνια. Ο διάδοχος της 812 αναμένεται να διατηρήσει τον V12 κινητήρα, αλλά οι αναφορές θέλουν ο αντικαταστάτης της LaFerrari να μην το κάνει και όταν κυκλοφορήσει το 2024 να φορά είτε έναν V8 είτε έναν V6 κινητήρα.

Το τρίτο τρίμηνο η Ferrari είδε τις παραδώσεις των αυτοκινήτων της να αυξάνονται κατά 8% στην περιοχή EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) με 1.291 μονάδες, ενώ στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 21% με 1.096 μονάδες. Στη περιοχή της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ και της Ταϊβάν μειώθηκαν κατά 8% σε 395 μονάδες, ενώ στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού αυξήθηκαν κατά 2% στις 570 μονάδες.

Επί του παρόντος, η Purosangue είναι η μοναδική διαθέσιμη Ferrari με V12 κινητήρα, με το μοντέλο να αποκτά μια plug-in υβριδική έκδοση αργότερα μέσα στη δεκαετία.

Σε ότι αφορά την πρώτη ηλεκτρική Ferrari, αυτή θα παρουσιαστεί το 2025. Η εταιρία στοχεύει το 80% των πωλήσεων της να αποτελείται από υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030.

Η Ferrari είχε τη δυνατότητα να αυξήσει τις τιμές σε ορισμένα μοντέλα της, από τη στιγμή που οι πελάτες της δεν αισθάνονται κάποια πίεση στα εισοδήματά τους από την εκτίναξη του πληθωρισμού και την αύξηση των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.

Το βιβλίο παραγγελιών παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα, αντανακλώντας την ισχυρή ζήτηση σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές και παραγγελίες καλύπτουν όλο το 2025,

δήλωσε ο CEO της εταιρίας Benedetto Vigna.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...