Μοναδική McLaren 750S αφιερωμένη στο Triple Crown

Σχετικά άρθρα

Η McLaren δημιούργησε μια μοναδική McLaren 750S προκειμένου να τιμήσει το Triple Crown, την κατάκτηση δηλαδή των νικών στο GP του Μονακό, στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans και στο Indianapolis 500.

Το αυτοκίνητο έκανε το ντεμπούτο του στο Velocity Invitational στη Σονόμα της Καλιφόρνια με τους Lando Norris, Pato O’Ward και Derek Bell σε δίνουν το παρόν. Το αυτοκίνητο ονομάζεται “750S With 3-7-59 Theme”, με το όνομα 3-7-59 να προέρχεται από τα αγωνιστικά της McLaren που κέρδισαν στους παραπάνω αγώνες.

Συγκεκριμένα το #3 προέρχεται από το M16D που οδηγούσε ο Johnny Rutherford που κέρδισε το Indianapolis 500 το 1974, το #7 από την MP4/2 του Alain Prost που πήρε την νίκη στο Grand Prix της Formula 1 του Μονακό το 1984 και το #59 από την McLaren F1 GTR που οδηγήθηκε από τον Yannick Dalmas που κέρδισε τον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans το 1995.

Υπεύθυνη για τη δημιουργία αυτής της μοναδικής 750S ήταν η McLaren Special Operations (MSO) που χρειάστηκε 1.200 ώρες για να ολοκληρώσει την βαφή. Το μπροστινό μέρος αυτής της ειδικής 750S εμπνέεται από το ερυθρόλευκο μονοθέσιο της F1 του 1984 με ένα “σπασμένο” εφέ που περιβάλλει το 7 στο καπό. Το πίσω μέρος, εν τω μεταξύ, παίρνει το χρώμα του από τον κίτρινο νικητή του Indy 500, αν και οι διακριτικές μπλε πινελιές του αγωνιστικού αυτοκινήτου ξαναγεννιούνται ως ένα γραφικό πιτσιλίσματος στην πίσω δεξιά γωνία. Και οι δύο πλευρές της 750S προέρχονται από το γκρι F1 GTR που κέρδισε το Le Mans, συνδυάζοντας το μπροστινό και το πίσω τμήμα με καρό μοτίβα σημαιών.

Υπάρχουν μαύρες σατινέ ζάντες, με τις δαγκάνες των φρένων να είναι βαμμένες σε κόκκινο, μπλε και χρυσαφί χρώμα, ενώ υπάρχουν και 3 κωδικοί QR σε κάθε χρώμα. Με την σάρωσή τους ο χρήστης μεταφέρεται σε μια σελίδα πληροφοριών που περιγράφει λεπτομερώς κάθε αντίστοιχο αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Στο εσωτερικό, τα carbon καθίσματα έχουν ραμμένο το λογότυπο Triple Crown με πορτοκαλί ραφές, με το έμβλημα να είναι χαραγμένο και στο κεντρικό υποβραχιόνιο. Η χαρακτηριστική εξωτερική απόχρωση του αυτοκινήτου είναι επίσης χαραγμένη στις ανθρακί Alcantara επενδύσεις στα καθίσματα, με ασορτί μονόχρωμη βαφή στις carbon επενδύσεις από τις πόρτες αλλά και στο τιμόνι.

Τα paddles αλλαγής ταχυτήτων είναι βαμμένα στο ερυθρόλευκο μοτίβο του μονοθεσίου της F1 και τα πεντάλ διαθέτουν λευκά, μαύρα και πορτοκαλί Triple Crown αστέρια. Τέλος υπάρχει μια αναμνηστική πλάκα στο πλαίσιο της πόρτας που είναι κατασκευασμένη από το carbon ερυθρόλευκο αμάξωμα ενός πραγματικού μονοθεσίου της Formula 1.

Η McLaren έκανε γνωστό πως θα κατασκευάσει 6 διαφορετικά 750S Triple Crown, όλα με μια παραλλαγή αυτού του χρωματισμού, τα οποία έχουν ήδη βρει τους ιδιοκτήτες τους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα