Ο Alonso βαρέθηκε ήδη την McLaren Elva του και την πουλάει με μόλις 5 χλμ

Σχετικά άρθρα

Μια από τις 149 Elva που κατασκεύασε η McLaren, η 114η, ανήκει στον Fernando Alonso, ο οποίος αποφάσισε να την πουλήσει πρακτικά ολοκαίνουργια, αφού από το 2022 που κατασκευάστηκε έχει διανύσει μόλις 5 χιλιόμετρα.

Το αυτοκίνητο θα βγει στο σφυρί κατά τη διάρκεια του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι από τον οίκο δημοπρασιών Bonhams, ο οποίος εκτιμά πως θα πουληθεί σε μια τιμή μεταξύ των 2,5 και 3 εκατ. δολαρίων (2,3 – 2,8 εκατ. ευρώ).

Αυτή η μοναδική Elva είναι παραμετροποιημένη στα γούστα του Ισπανού πιλότου που επέλεξε γκρι ματ βαφή και πορτοκαλί λεπτομέρειες. Αντίστοιχους χρωματισμούς συναντάμε και στις δερμάτινες/Alcantara επενδύσεις στο εσωτερικό, με το λογότυπο του Alonso να είναι ραμμένο στα προσκέφαλα των καθισμάτων.

Μηχανικά φορά τον twin-turbo V8 4,0-λίτρων κινητήρα απόδοσης 815 ίππων με 800 Nm ροπής που συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα, ενώ τα 0-200 χλμ/ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα.

Είναι το πρώτο μοντέλο της McLaren που διαθέτει την ενεργή αεροδυναμική AAMS (Active Air Management System), που μεταφέρει τον αέρα πάνω από την καμπίνα των επιβατών, δημιουργώντας ένα εικονικό παρμπρίζ ή “φούσκα ηρεμίας” όπως το ονομάζει η McLaren, βελτιώνοντας έτσι την άνεση των επιβατών.

Τα καθίσματα, το σώμα και το πλαίσιο είναι από carbon, με τα φρένα να αποτελούνται από carbon-κεραμικούς δίσκους και δαγκάνες κατασκευασμένες από τιτάνιο.

Η Elva είναι το ελαφρύτερο μοντέλο της βρετανικής εταιρίας, καθώς ζυγίζει λιγότερο από 1.300 κιλά, με τα καθίσματα, το σώμα και το πλαίσιο να είναι από carbon. Τα φρένα αποτελούνται από carbon-κεραμικούς δίσκους και δαγκάνες κατασκευασμένες από τιτάνιο.

ΠηγήBonhams.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...