Η Tesla τελικά δεν θα μηνύσει τους ιδιοκτήτες των Cybertruck που θα αποφασίσουν να τα πουλήσουν τον 1ο χρόνο

Σχετικά άρθρα

Η Tesla πήρε πίσω την απόφασή της να μηνύει τους ιδιοκτήτες των Cybertruck που θα θελήσουν να τα πουλήσουν κατά το πρώτο χρόνο ιδιοκτησίας, αφαιρώντας τους τους σχετικούς όρους από τη συμφωνία αγοράς. Παραμένει άγνωστο το γατί η Tesla πήρε πίσω την απόφασή της, με την εταιρία να αρνείται να σχολιάσει το θέμα.

Η εταιρία του Elon Musk στην αρχή της εβδομάδας είχε προσθέσει στους όρους της συμφωνίας αγοράς πως οι ιδιοκτήτες των Cybertruck δεν επιτρέπεται να τα πουλήσουν νωρίτερα από έναν χρόνο μετά την ημερομηνία παράδοσης, εκτός εάν τα πουλήσουν πίσω στη Tesla (σε μια μειωμένη τιμή, αφαιρώντας 0,25 δολάρια ανά μίλι που διένυσε το αυτοκίνητο συν την φθορά και το κόστος τυχόν επισκευών).

Η Tesla ανέφερε επίσης πως εάν η ίδια απορρίψει την αγορά και δώσει ρητή γραπτή άδεια, τότε και μόνο τότε, ο ιδιοκτήτης ενός Cybertruck θα μπορούσε να το πουλήσει σε κάποιον τρίτο.

Μάλιστα, όσοι αθετούσαν τους όρους του συμβολαίου, η Tesla θα κινούνταν νομικά εναντίον τους ζητώντας αποζημίωση 50.000 δολαρίων ή την αξία που πήρε ως αντάλλαγμα ο ιδιοκτήτης για την πώληση του Cybertruck, όποιο ήταν μεγαλύτερο.

Οι πρώτες παραδόσεις του Cybertruck έχουν προγραμματιστεί για τις 30 Νοεμβρίου, ενώ η μαζική παραγωγή του μοντέλου αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2024.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...