Η Tesla απαγορεύει τους ιδιοκτήτες των πρώτων Cybertruck να τα πουλήσουν νωρίτερα από 1 χρόνο

Σχετικά άρθρα

Η Tesla θέλει να απαγορεύσει την πώληση των πρώτων Cybertruck από τους ιδιοκτήτες τους, γι’αυτό έχει βάλει στους όρους της συμφωνίας αγοράς πως οι ιδιοκτήτες τους δεν επιτρέπεται να το πουλήσουν νωρίτερα από έναν χρόνο μετά την ημερομηνία παράδοσης, εκτός εάν το πουλήσουν πίσω στη Tesla (σε μια μειωμένη τιμή, αφαιρώντας 0,25 δολάρια ανά μίλι που διένυσε το αυτοκίνητο συν την φθορά και το κόστος τυχόν επισκευών).

Η Tesla αναφέρει πως εάν η ίδια απορρίψει την αγορά και δώσει ρητή γραπτή άδεια, τότε και μόνο τότε, ο ιδιοκτήτης ενός Cybertruck μπορεί να το πουλήσει σε κάποιον τρίτο.

Όσοι αθετήσουν τους όρους του συμβολαίου, η Tesla θα τους μηνύσει ζητώντας αποζημίωση 50.000 δολαρίων ή την αξία που πήρε ως αντάλλαγμα ο ιδιοκτήτης για την πώληση του Cybertruck, όποιο είναι μεγαλύτερο. Η Tesla μπορεί επίσης να επιδιώξει να αποτρέψει τη μεταβίβαση του αυτοκινήτου στο νέο ιδιοκτήτη αλλά και να αρνηθεί να πουλήσει στον ιδιοκτήτη άλλα αυτοκίνητά της στο μέλλον.

Συνήθως βλέπουμε τέτοιες πρακτικές μόνο για supercars και hypercars περιορισμένης έκδοσης, αλλά η Tesla πήρε την απόφαση αυτή προκειμένου να εμποδίσει τους κατόχους των πρώτων Cybertruck να τα πουλήσουν αμέσως για να βγάλουν κέρδος, και αυτό γιατί η Tesla αρχικά θα κατασκευάζει το Cypertruck σε περιορισμένο αριθμό που δεν μπορεί να καλύψει τη τεράστια ζήτηση του μοντέλου, που οι παραγγελίες του φέρεται να έχουν ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια.

Οι πρώτες παραδόσεις του Cybertruck έχουν προγραμματιστεί για τις 30 Νοεμβρίου, ενώ η μαζική παραγωγή του μοντέλου αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2024.

Ανανέωση

Η Tesla τελικά δεν θα μηνύσει τους ιδιοκτήτες των Cybertruck που θα αποφασίσουν να τα πουλήσουν τον 1ο χρόνο

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...