Δες ένα επικό roadtrip του GMA T50 στα Πυρηναία και τους ισπανικούς δρόμους

Σχετικά άρθρα

O Ollie Marriage από το βρετανικό Top Gear έκανε ένα επικό roadtrip στην Ισπανία με το GMA T50, καθώς ξεκινώντας από τη Βαρκελώνη έφτασε στο Μπιλμπάο, μετά από σχεδόν 1.500 χλμ. μέσω των εκπληκτικών ορεινών δρόμων των Πυρηναίων.

Να θυμίσω ότι 4,0-λίτρος V12 ατμοσφαιρικός κινητήρας του T.50 αποδίδει 663 άλογα στις 11.500 σ.α.λ.. Η ροπή του κινητήρα φτάνει τα 467 Nm στις 9.000 σ.α.λ. Το 71% της ροπής είναι διαθέσιμο από τις μόλις 2.500 σ.α.λ., κάτι που εξασφαλίζει την απαραίτητη “οδηγησιμότητα” του αυτοκινήτου σε καθημερινή χρήση.

Η σχέση συμπίεσης είναι στο 14,0:1, οι δύο σειρές των κυλίνδρων σχηματίζουν γωνία 65 μοιρών, με τη διάμετρο των κυλίνδρων να είναι 81,5 χλστ. και η διαδρομή τους στα 63,8 χλστ. Ο κόφτης στροφών αγγίζει τις 12.100 σ.α.λ. κάτι που τον καθιστά τον κινητήρα με το υψηλότερο όριο περιστροφής που χρησιμοποιήθηκε ποτέ σε ένα αυτοκίνητο παραγωγής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...