Ο Ricciardo απέρριψε ετήσιο συμβόλαιο 10 εκατ. δολαρίων από τη Red Bull

Σχετικά άρθρα

Ο Christian Horner αποκάλυψε πως ο Daniel Ricciardo απέρριψε συμβόλαιο ύψους 10 εκατ. δολαρίων με τη Red Bull, όταν αποφάσισε να πάει στη Renault το 2019.

Αυτό αποκάλυψε ο Chrisitan Horner, λέγοντας πως ο ιδρυτής της Red Bull, Dietrich Mateschitz, ήταν ο ίδιος που έδωσε την έγκριση για το συμβόλαιο, που θα έκανε τον Ricciardo να έπαιρνε τότε τα ίδια χρήματα με τον Max Verstappen.

Όπως είπε ο Horner:

Μίλησα με τον ιδιοκτήτη μας, τον Dietrich πριν από το Grand Prix της Αυστρίας και είπα: Φαίνεται οριακό με τον Daniel, μπορείς να του δείξεις λίγη αγάπη; Ο Helmut είναι πολύ υπέρ του Max, αν μπορούσες απλώς να το εξισορροπήσεις…

Είπε: Ναι, κανένα πρόβλημα.

Πήγανε πάνω και έλειπαν για περισσότερο από μια ώρα. Σκεφτόμουν σ***!

Ξαναεμφανίζονται με χαμόγελα στα πρόσωπά τους. Είπα πώς πήγε;

Ο Dietrich είπε: Ναι, κανένα πρόβλημα, μην ρωτήσεις καν.

Είπα: Τι συμφώνησες μαζί του;

Είπε: Απλώς θα του δώσουμε ό,τι έχει ο Max…

Είπα: Ουάου, ξέρεις τι πληρώνουμε στο Max;

Είπε: Όχι, πόσα πληρώνουμε τον Max;

Του έδωσα τον αριθμό και μου είπε: Ποιος συμφώνησε σε αυτό;

Είπα: Εσύ, το έκανες!

Είπε: Είναι πολλά τα λεφτά… είναι υπέροχος τύπος, ας το κάνουμε! Δώσε του την ίδια συμφωνία που έχει ο Max.

Ο ατζέντης του προφανώς πηδούσε από τη χαρά του, εκείνη τη στιγμή. Ήταν για διετές συμβόλαιο.

Μετά πήγαμε στη Γερμανία για τον αγώνα και ο κινητήρας του έσπασε. Το μεγάλο θέμα ήταν ο κινητήρας εκείνη την εποχή, τον απογοήτευε.

Πήγαμε στην Ουγγαρία και τακτοποιήσαμε τα έγγραφα. Ο ατζέντης του ήρθε σε μένα και μου είπε: Ο Daniel είναι νευρικός για την κατάσταση του κινητήρα. Θέλει συμβόλαιο ενός χρόνου.

Είπα: Δεν θα μιλήσουμε για αυτό γιατί σε έξι μήνες θα έχουμε την ίδια συζήτηση.

Θυμάμαι ότι πήγε πίσω στον Dietrich και μου είπε είναι θέμα σχέσεις, όχι διάρκειας συμβολαίου, δώσε του έναν χρόνο.

Σε αυτό το σημείο είχε όλα όσα θέλει. Τότε μας έκανε διάφορα μετά τον αγώνα της Ουγγαρίας. [Ο ατζέντης του είπε] ότι θα υπογράψει τα χαρτιά την Δευτέρα. Πέρασε η Δευτέρα χωρίς να υπογράψει. Άρχισα να καταλαβαίνω πως κάτι συνέβαινε. Θα νομίζατε ότι θα βιαζόταν να υπογράψει αυτή τη συμφωνία. Δεν την υπέγραφε πριν μπει στο αυτοκίνητο το πρωί της Τρίτης. Μετά έλεγε πως θα το υπογράψει το μεσημέρι, αυτό δεν συνέβη.

Με παίρνει τηλέφωνο. Ήμουν στο αυτοκίνητο. H Geri ήταν στο αυτοκίνητο μαζί μου. Μόλις κατέβηκε από ένα αεροπλάνο και ήταν στο Λος Άντζελες.

Είπε: Δεν πρόκειται να υπογράψω το συμβόλαιο, πρόκειται να υπογράψω άλλο συμβόλαιο.

Είπα: Ουάου, εντάξει. Έχεις πρόταση από την Mercedes ή την Ferrari;

Είπε: Όχι, θα υπογράψω στη Renault.

Ο κινητήρας του μόλις τον είχε απογοητεύσει! Ήμουν πεπεισμένος ότι με κοροϊδεύει επειδή ο Daniel έχει χιούμορ. Έλεγα, έλα, δεν γίνεται, σταμάτα να με δουλεύεις. Μετά από 10 λεπτά με έπεισε ότι επρόκειτο να πάει στη Renault. Ήταν απογοητευτικό.

Ο Ricciardo πέρασε δύο χρόνια στη Renault (είχε συμβόλαιο 55 εκατ. δολάρια για τις δύο σεζόν), μετά δύο στη McLaren, προτού επανενταχθεί στην οικογένεια της Red Bull ως ο τρίτος οδηγός στην αρχή του τρέχοντος έτους.

Στη συνέχεια, τοποθετήθηκε ως οδηγός στην AlphaTauri στη μέση της σεζόν αντικαθιστώντας τον Nyck de Vries, ενώ οι φήμες τον θέλουν να γίνεται ξανά teammate του Max Verstappen το 2025.

ΠηγήEff Won

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...