Δες πως συναρμολογείται ο V12 κινητήρας της Pagani Utopia

Σχετικά άρθρα

Αργά ή γρήγορα, η εποχή των κινητήρων βενζίνης με διψήφιο αριθμό κυλίνδρων θα τελειώσει, αλλά η Mercedes εξακολουθεί να κρατά το φρούριο. Αν και δεν υπάρχει μοντέλο της AMG με V12, το δωδεκακύλινδρο τέρας εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο στην Maybach S-Class, την S680.

Εκτός αυτού, όμως, ο εν λόγω κινητήρας υπάρχει και στο τρίτο μοντέλο στην ιστορία της Pagani. Ο λόγος για την Utopia, την οποία αποκάλυψε η ιταλική εταιρία στις αρχές φθινοπώρου του περασμένου έτους, αντικαθιστώντας την Huayra.

Ενάντια στις κύριες τάσεις της εποχής, η Pagani δεν επέλεξε ένα υβριδικό σύνολο για το νέο της hypercar, αλλά έναν υπέροχο V12 κινητήρα, ειδική παραγγελία στην Mercedes-AMG και αρκετά διαφορετικός με αυτόν της Maybach.

Πιο συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο φορά μια αναβαθμισμένη έκδοση του 6,0-λίτρου (5.980 κ.εκ.) V12 twin-turbo κινητήρα της γερμανικής εταιρίας. Η περιεχόμενη γωνία ανάμεσα στις δύο σειρές των κυλίνδρων είναι 60 μοίρες και η απόδοση του αγγίζει τα 865 άλογα στις 6.000 σ.α.λ., με τη ροπή του να φτάνει τα 1.100 Nm, όντας σταθερή από τις 2.800 σ.α.λ. έως τις 5.900 σ.α.λ.

Στο παραπάνω video θα δεις να συναρμολογείται σχολαστικά ένας κινητήρα για την Utopia από έναν μόνο τεχνίτη της εταιρίας από το Affalterbach, δείχνοντας μας πως ζωντανεύει ο twin-turbo κινητήρας.

Μήπως θα ήταν πιο σωστό να τους αποκαλούμε καλλιτέχνες μηχανολόγους;

Δες ακόμα

Pagani: Ελαφρύτερος ο V12, από έναν υβριδικό V8 twin-turbo 1.000 ίππων για την Utopia

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα