Η Tesla αντιμέτωπη και με τα σκουπίδια στη Σουηδία

Σχετικά άρθρα

Ένας ακόμη κλάδος συμπαραστέκεται στην απεργία των εργαζομένων της Tesla στη Σουηδία, με το Σουηδικό Σωματείο Εργαζομένων Μεταφορών να δηλώνει πως θα σταματήσει να συλλέγει σκουπίδια από τα συνεργεία της Tesla, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους απεργούς εργάτες. Η κίνηση του συνδικάτου σηματοδοτεί μια περαιτέρω κλιμάκωση της συνεχιζόμενης διαμάχης των σουηδικών συνδικάτων με την Tesla.

Στα τέλη Οκτωβρίου, περίπου 130 μηχανικοί της Tesla στη Σουηδία, που είναι μέλη του σωματείου IF Metall, ξεκίνησαν απεργία διαμαρτυρόμενοι για την άρνηση της Tesla να υπογράψει συλλογική σύμβαση. Σύντομα, τάχθηκαν στο πλευρό εργαζόμενοι και από άλλους τομείς, από λιμενεργάτες μέχρι ταχυδρόμους, εμποδίζοντας το ξεφόρτωμα αυτοκινήτων της Tesla στα λιμάνια ή την παράδοση πινακίδων κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων στις Μεταφορές, οι εργαζόμενοι του θα σταματήσουν να συλλέγουν τα απόβλητα της εταιρείας στις 24 Δεκεμβρίου, εκτός εάν η Tesla υπογράψει συλλογική σύμβαση εργασίας.

Αυτός ο τύπος δράσης συμπαράστασης είναι πολύ σπάνιος. Το χρησιμοποιούμε τώρα για να προστατεύσουμε τις σουηδικές συλλογικές συμβάσεις και την ασφάλεια του σουηδικού μοντέλου της αγοράς εργασίας,

δήλωσε ο Tommy Wreeth, επικεφαλής του συνδικάτου μεταφορών.

Η Tesla αντιμετωπίζει αυξανόμενη απεργία σε όλη τη Σκανδιναβία, με συνδικάτα στη Δανία, τη Νορβηγία και τη Φινλανδία να υποστηρίζουν την απεργία και να δεσμεύονται να μην ξεφορτώσουν ή να μεταφέρουν μοντέλα της Tesla με προορισμό τη σουηδική αγορά.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...