Red Bull: Περιμένουμε πολλούς κλώνους της RB19 του χρόνου

Σχετικά άρθρα

Ο Christian Horner δήλωσε πως η εξέλιξη της RB20 συνεχίζεται, με την ομάδα να έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη του μονοθεσίου του 2024 αρκετούς μήνες πριν, αφού επέλεξε να σταματήσει την ανάπτυξη της RB19 σχετικά νωρίς, λόγω της κυριαρχίας της και της διαφοράς στις επιδόσεις που είχε με τα άλλα μονοθέσια.

Ο Horner είπε πως το μονοθέσιο του 2024 θα είναι “εξέλιξη και όχι επανάσταση”, συμπληρώνοντας:

Όλοι οι τομείς έχουν επανεξεταστεί στο αυτοκίνητο και δεν έχουμε την πολυτέλεια να εφησυχάζουμε. Έτσι το αυτοκίνητο του 2024 είναι σε μεγάλο βαθμό μια εξέλιξη του φετινού.

Christian Horner
Η RB19 κέρδισε τα 21 από τα 22 Grand Prix φέτος, αλλά ο Horner υποστηρίζει πως δεν έχει καμία αμφιβολία ότι τα πράγματα θα γίνουν δυσκολότερα του χρόνου, με τις άλλες ομάδες να σημειώνουν σημαντική πρόοδο καθώς θα αντιγράψουν τις βασικές σχεδιαστικές ιδέες της Red Bull.

Είμαι πεπεισμένος πως του χρόνου θα δούμε πολλούς κλώνους της RB19, με πολλά μονοθέσια να υιοθετούν την φιλοσοφία της. Αν παραμείνεις ακίνητος στη Formula 1 τείνεις να πας προς τα πίσω και νομίζω ότι έχουμε έχουμε φτάσει σε αυτήν την καμπύλη πιο γρήγορα από τους άλλους. Αλλά είμαστε σε έναν νόμο φθίνουσας απόδοσης.

Με την έλλειψη χρόνου στην αεροδυναμική σήραγγας που είχαμε [εξαιτίας της ποινής], παρόλο που κάναμε τη μετάβαση νωρίς, είχαμε ακόμα λιγότερο χρόνο στην πράξη από πολλούς από τους αντιπάλους μας. Έπρεπε, λοιπόν, να είμαστε πολύ φειδωλοί και επιλεκτικοί σχετικά με το που θα εφαρμόσουμε αυτόν τον χρόνο για την ανάπτυξη της RB20.

Ο Horner πρόσθεσε πως η Red Bull ήταν “έκπληκτη” όταν είδε στην αρχή της σεζόν πως η Mercedes επέμενε στον zeropod σχεδιασμό, που όπως αποδείχτηκε το 2022 “είχε αποτύχει”.

Νομίζω ότι αυτό που μας εξέπληξε ήταν ότι η Ferrari είχε ένα πολύ καλό μονοθέσιο το 2022 και η φυσική εξέλιξη αυτού ήταν να περιμένουμε να είναι ένας από τους κύριους αντιπάλους μας φέτος. Ήμασταν πολύ έκπληκτοι όταν είδαμε τη Mercedes να εμμένει στις ιδέες που είχαν σαφώς αποτύχει την προηγούμενη χρονιά.

Σίγουρα, φεύγοντας από το Μπαχρέιν, νιώσαμε ότι έχουμε ένα πολύ καλό πακέτο, αλλά δεν ξέραμε αν ήταν μόνο λόγω πίστας, θερμοκρασιών, συνθηκών και ποιότητας ασφάλτου. Μετά από 2-3 αγώνες και έχοντας πάει σε μερικές πίστες που ήταν πιο ενοχλητικές, σίγουρα για εμάς τον προηγούμενο χρόνο, όπως η Μελβούρνη για παράδειγμα, ξαφνικά σκέφτεσαι: εντάξει, όχι, αυτό είναι πραγματικά καλό. +

Σύμφωνα με τον Horner το χαρακτηριστικό που έκανε την διαφορά στην RB19 συγκριτικά με τα άλλα μονοθέσια ήταν το βάρος. Το μεγαλύτερο μέρος της RB19 βασίζονταν στην RB18 είπε, αλλά η Red Bull κατάφερε να μειώσει το βάρος του φετινού της μονοθεσίου κατά 20 κιλά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...