Πρώτη teaser φωτογραφία του Volkswagen Golf facelift, έχει φωτιζόμενο λογότυπο

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen αποκάλυψε την 8η γενιά του Golf τον Οκτώβριο του 2019 και έχοντας φτάσει στη μέση του κύκλου ζωής του, η γερμανική εταιρία ετοιμάζει ένα ελαφρύ facelift για να το διατηρήσει φρέσκο.

Μπορεί το Golf να μην βρίσκεται πλέον ούτε στο top 5 των συνολικών πωλήσεων της Ευρώπης, κατέχοντας μόλις την έβδομη με 166.304 μονάδες να έχουν πουληθεί στη Γηραιά Ήπειρο τους πρώτους έντεκα μήνες του έτους.

Το νούμερο σημαίνει ότι παραμένει ένα δημοφιλές αυτοκίνητο, με την ανανεωμένη έκδοση του να έρχεται στα τέλη Ιανουαρίου του 2024. Γι’αυτό και η Volkswagen έδωσε την πρώτη teaser φωτογραφία του, παρότι πριν λίγους μήνες διέρρευσε πλήρως.

Το 2024 η Volkswagen θα γιορτάσει την 50ή επέτειο του Golf, με την ανανεωμένη έκδοση της 8ης γενιάς του μοντέλου, να είναι η τελευταία γενιά του Golf με κινητήρες εσωτερικής καύσης, όπως άφησε να εννοηθεί ο CEO της εταιρείας Thomas Schafer.

Από τη φωτογραφία που έχει διαρρεύσει, διακρίνεται ότι το Golf facelift θα έχει νέους προφυλακτήρες, επανασχεδιασμένη γρίλια, νέα φωτιστικά σώματα και  φωτιζόμενο λογότυπο.

Στο εσωτερικό το μοντέλο θα αποκτήσει υλικά υψηλότερης ποιότητας, νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 12,9″ και ευκολότερο χειρισμό, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,4″, με τα κουμπιά αφής στο τιμόνι και στο σύστημα ελέγχου του κλιματισμού να αντικαθίστανται από φυσικά κουμπιά.

Όλες οι ανανεωμένες εκδόσεις του Golf θα προσφέρονται αποκλειστικά με DSG αυτόματο κιβώτιο, ως μέρος των προσπαθειών της VW για περαιτέρω μείωση των μέσων εκπομπών CO2 του στόλου της. Θα χρησιμοποιούν την MQB Evo πλατφόρμα, με τα Golf eHybrid και Golf GTE να αποκτούν τον turbo 1.500άρη eTSI Evo EA211 κινητήρα, αφήνοντας στο παρελθόν τον 1.400άρη TSI EA211 των σημερινών μοντέλων.

Σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα νέας γενιάς και ένα ενημερωμένο πακέτο ηλεκτρονικών, το eHybrid θα δυναμώνει στα 215 άλογα, ενώ το GTE θα φτάσει στα 260 άλογα. Μια μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας λέγεται επίσης ότι θα παρέχει και στα δύο μοντέλα ηλεκτρική αυτονομία άνω των 100 χιλιομέτρων στον κύκλο μέτρησης WLTP.

Όλοι οι κινητήρες θα διαθέτουν ήπια υβριδική τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων των 2.0 TSI EA888 των Golf GTI και Golf R και του 2.0 TDI EA888 του Golf GTD.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Bentley teasάρει το νέο ειδικό μοντέλο της

Στις 7 Μαΐου η Bentley θα αποκαλύψει ένα νέο ειδικό μοντέλο που θα φέρει την υπογραφή της Mulliner, ήτοι του εσωτερικού τμήματος της βρετανικής...

Στις 2 Μαΐου τα αποκαλυπτήρια του Renault Symbioz

Από τις αρχές του έτους η Renault έχει γνωστοποιήσει ότι ετοιμάζει ένα μεσαίο crossover, το οποίο θα ονομαστεί Symbioz. Σήμερα, η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε...

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...